Град позориште припрема нову представу у Градишкој

Срна
Град позориште припрема нову представу у Градишкој

Градишка - Глумци "Град позоришта" Градишка Драшко Видовић и Адмир Мешић наредних дана почињу рад на новој представи "Кумовање, лудом радовање", коју према тексту београдског писца Ивана Панића режира Златан Видовић.

Глумац Драшко Видовић, који је и директор "Град позоришта", ракао је на данашњој конференцији за новинаре да ће представа бити премијерно изведена крајем маја или почетком јуна у Културном центру у Градишци.


Он је навео да оригинални текст Иван Панића носи назив "Куме изгоре ти" и има два дијела. Како им такав текст није "био по мјери", адаптирали су га и спојили у један под радним насловом "Кумовање, лудом радовање".

Режисер представе Златан Видовић истакао је да је ријеч о комедији која говори о два кума, од којих је један типичан примјер успјешних бизнисмена-политичара коју су школу завршили успут, а други школовани инжењер који се није снашао у новим системима вриједности.

"Ријеч је о друштвено ангажованом позоришном комаду са много хумора, који произилази из односа два лика", рекао је Видовић и додао да себе не може назвати режисером, већ глумцем Народног позоришта Републике Српске, који је своје прве глумачке кораке направио у градишком позоришту.

Он је рекао да је његов савјет да "Град позориште" управо ради представе са два до три глумца, сопственим глумачким снагама, које не захтијевају пуно новца за продукцију.

Глумац Адмир Мешић је навео да "Град позориште" мора да тражи начин да својим представама исприча добре приче, да при томе не буду јефтине тезге, али да истовремено продукцијски не буду захтјевне.

Дирктор Културног центра Градишка Жељко Благојевић рекао је да двије премијерно изведене представе у само шест мјесеци доказују да "Град позорише" ради професионално и да им је Културни центар свим својим ресурсима на раполагању.

"Град позориште" Градишка основано је 2008. године, а представа "Кумовање, лудом радовање" биће њихов девети професионални позоришни комад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана