Глумац Велимир Бланић у сусрет премијери у бањалучком Јазавцу: Изазов играти негативца у комаду за дјецу

Александра Маџар
Глумац Велимир Бланић у сусрет премијери у бањалучком Јазавцу: Изазов играти негативца у комаду за дјецу

Бањалука - Градско позориште "Јазавац" од недјеље је богатије за нову представу на Јуху сцени, а малишани који воле да упознају позоришне јунаке, биће богатији за још неколико необично-обичних другара.

Нови комад по тексту Маријане Арацки и у режији Слободана Перишића "Витез из Вилсонове" премијерно ће бити изведен 11. марта у 18 часова, а у сусрет премијери, разговарали смо са глумцем Велимиром Бланићем који игра принца Гвоздена, долази из Таурунума (Земуна) и жели да се ожени прелијепом принцезом Нером, кћерком краља Грдана.

Бланић објашњава да је Маријана Арацки у стиху написала једну прелијепу причу која се бави забрањеном љубави и сукобу старих и нових генерација. Рад на овој представи за њега је био нови изазов.

Драго ми је што ме редитељ Слободан Перишић позвао да будем дио екипе и што сам добио прилику да играм негативца којег до сада нисам имао прилику играти у представама за дјецу и младе, па ми је то и била нека врста изазова  - истакао је Бланић и додао да лик којег тумачи, Гвозден посједује велико богатство и то му је једини адут на основу кога поставља критеријуме у свом животу.

За Јуху сцену Градског позоришта "Јазавац" каже да је заживјела и да ради пуном паром, а доказ су одличне представе које су увијек испуњене до посљедњег мјеста.

- Гледамо да заокружимо репертоар и да свако може да нађе своје мјесто у "Јазавцу". "Представа Витез из Вилсонове" је намијењена тинејџерима, али у сваком случају могу да је гледају све генерације јер нема оног ко неће моћи да ужива у раскошној сценографији и костимима, одличним сонговима и уиграној глумачкој екипи која ће вам причу о љубави испричати и отпјевати на оригиналан и забаван начин - казао је Бланић.

Репризе ове представе у којој поред Бланића играју и Златан Видовић, Драгана Марић, Сњежана Штикић, Сенад Милановић, Александар Руњић и Леа Секулић, планиране су за 12, 22. и 29. март. Рад на сценографији повјерен је Марку Билбија и Моники Поњавић, костимографију је радила Јелена Савић, а композитори сонгова су Жељко Жилић и Сањин Мирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана