Глумац Деан Батоз о новој представи у Позоришту Приједор: Стеријини ликови су свуда око нас

Снежана Тасић
Глумац Деан Батоз о новој представи у Позоришту Приједор: Стеријини ликови су свуда око нас

Приједор - Сваку представу радим изнова трудећи се да увијек нађем неку повезницу са данашњом политичком социјалном или економским ситуацијом и неком улогом коју радим. У ствари, људи око мене су инспирација.

И ево примјер је управо ова нова представа „Лажа и паралажа“. Довољно је да укључите телевизор и било који дневник и да видите колико хоћете лажа и паралажа.

 

Рекао је ово глумац Деан Батоз који више од 20 година живи свој сан у Позоришту Приједор, свој таленат доказао је на сценама других театара, а постао је једно од омиљених лица позоришне публике.  

Каже да је у овој кући пронашао свој животни позив који би изабрао поново и да опет крене испочетка. Он у представи „Лажа и паралажа“ у Позоришту Приједор коју по тексту Јована Стерије Поповића режира Ђурђа Тешић игра Алексу, преваранта који на све начине покушава да се домогне новца и да мало боље живи. Премијера представа најављена је за суботу у 20 часова.

- Ријеч је о врло занимљивој представи. Ђурђа воли те класике, али је и редитељка која много дозвољава глумцу, тако да ћемо то искористити на сцени и дати максимум - рекао је Батоз.

Додаје да ово није први пут да ради са београдском редитељком Ђурђом Тешић за који истиче да је врло талентована.

- Ових дана сам имао једно од извођења представе „Подвала“ у Народном позоришту РС у Бањалуци по тексту Милована Глишића, коју је Ђурђа режирала. Ова представа има свој живот и своју публику већ више од годину и по дана и играли смо је четрдесетак пута. У питању је духовита комедија, класик гдје се људи препознају и дођу да се забаве и уживају - рекао је Батоз.

Он игра и у представи „Сабирни центар“ коју је Народно позориште РС радило у копродукцији са Народним позориштем РС, у режији Марка Мисираче.

- Представа је добро примљена иако није слична филму који нам је свима добро познат. Приједорска публика није је још видјела, а послије обнављања свјетлосног и тонског парка представа ће бити играна и код нас - истакао је Батоз.

Чињеницу да има много ангажман схвата као предност напомињући да је за глумца увијек корисно када је доста присутан на сцени.

- Човјек се понекад засити и умори, али док погледате публику како реагује на неку представу онда се сав умор избрише и то задовољство добро урађеним послом испуњава сваког глумца. Душевна храна за сваког глумца је аплауз и дај боже да их буде што више - казао је Батоз који има и повремене излете у разне телевизијске пројекте.

Свјестан је да телевизија и филм значе популарност.

- Када неко из Приједора оде у Бањалуку и појави се међу тим људима који стално нешто раде и снимају, редитељи се изненаде кад виде ново лице - истиче Батоз.

Тако му  је, игром случаја док је радио представу „Подвала“ редитељ Саша Хајдуковић понудио улогу у актуелној ТВ серији „Месо“.

  • Играм улогу инспектора у серији „Месо“, а директни партнери су ми били Вук Костић и Игор Ђорђевић. Ријеч је о врхунској продукцији и људи који гледају ту серију чуде се како је то уопште могло бити снимљено код нас - прича Батоз.

Школа глуме „Живко Десница“

Деан Батоз каже да га испуњава рад са младим људима и истиче да је поносан на Школу глуме „Живко Десница“ коју води већ неколико година, а посебно на овогодишњу генерацију и осам веома талентованих младих људи.

- Са њима ћемо радити представу у јануару. Ово је заиста веома талентована генерација. Већина од њих покушаће да упише академију па да употријебим излизану фразу - на младима свијет остаје, али је то у овом случају баш тако, поготово кад оскудијевамо у младим школованим глумцима - казао је Батоз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана