Firmama u Srpcu 30.000 KM za zapošljavanje

D. J.
Firmama u Srpcu 30.000 KM za zapošljavanje

Srbac - Srbačkim firmama biće dodijeljeno 30.000 KM podsticaja za zapošljavanje, a na javni poziv koji je otvoren do 21. decembra mogu se prijaviti privrednici koji planiraju pokrenuti proizvodnju u industrijskim zonama Crnaja i Sitneši ili zapošljavaju djecu iz boračkih kategorija, osobe starije od 50 godina i romsku populaciju.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da će proizvodnim pogonima u industrijskim zonama biti dodijeljeno 20.000 KM, a postojeća preduzeća širom srbačke opštine koja planiraju da zaposle nove radnike dobiće 10.000 KM, uz uslov da su ranije ostvarili podsticaje kroz projekte Zavoda za zapošljavanje RS u 2017. godini.

- Jedan od glavnih uslova je da preduzeće ima sjedište ili registrovanu poslovnu jedinicu na području opštine i da nema dospjelih neizmirenih poreskih obaveza i obaveza po osnovu doprinosa i neisplaćenih neto plata i drugih primanja - rekao je Dragosavljević.

On dodaje da raspoloživa sredstva nisu velika, ali su u skladu sa teškom situacijom u opštinskom budžetu i naslijeđenim obavezama iz prethodnih godina.

- Prvobitno smo planirali da izdvojimo 20.000 KM, pa smo naknadno uvećali ovu stavku. U idućoj godini podsticaji sigurno neće biti manji, a ukoliko bude mogućnosti, dodatno ćemo ih povećati - istakao je Dragosavljević.

Na konkurs planira da se prijavi i firma „Atom kompani“, koja je zaposlila lica romske populacije. U ovoj firmi, koja posluje već 17 godina, zaposlena su 24 radnika koji proizvode stolice i drugu metalnu galanteriju za kupce u Italiji i Holandiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana