Фирмама у Српцу 30.000 КМ за запошљавање

Фирмама у Српцу 30.000 КМ за запошљавање 12.12.2017 10:27 | Д. Ј.

Србац - Србачким фирмама биће додијељено 30.000 КМ подстицаја за запошљавање, а на јавни позив који је отворен до 21. децембра могу се пријавити привредници који планирају покренути производњу у индустријским зонама Црнаја и Ситнеши или запошљавају дјецу из борачких категорија, особе старије од 50 година и ромску популацију.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да ће производним погонима у индустријским зонама бити додијељено 20.000 КМ, а постојећа предузећа широм србачке општине која планирају да запосле нове раднике добиће 10.000 КМ, уз услов да су раније остварили подстицаје кроз пројекте Завода за запошљавање РС у 2017. години.

- Један од главних услова је да предузеће има сједиште или регистровану пословну јединицу на подручју општине и да нема доспјелих неизмирених пореских обавеза и обавеза по основу доприноса и неисплаћених нето плата и других примања - рекао је Драгосављевић.

Он додаје да расположива средства нису велика, али су у складу са тешком ситуацијом у општинском буџету и наслијеђеним обавезама из претходних година.

- Првобитно смо планирали да издвојимо 20.000 КМ, па смо накнадно увећали ову ставку. У идућој години подстицаји сигурно неће бити мањи, а уколико буде могућности, додатно ћемо их повећати - истакао је Драгосављевић.

На конкурс планира да се пријави и фирма „Атом компани“, која је запослила лица ромске популације. У овој фирми, која послује већ 17 година, запослена су 24 радника који производе столице и другу металну галантерију за купце у Италији и Холандији.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица