Emir Hadžihafizbegović zloupotrijebio Audiciju: Glumac umjesto skečeva servirao politički govor

Srna
Emir Hadžihafizbegović zloupotrijebio Audiciju: Glumac umjesto skečeva servirao politički govor

Beograd - Kultna sarajevska predstava "Audicija" u originalnom glumačkom sastavu odigrana je u četvrtak uveče u beogradskom Centru "Sava", ali su gledaoci ostali zgroženi ponašanjem glumca Emira Hadžihafizbegovića, koji je na sceni održao i politički govor.

Hadžihafizbegović, koji je igrao Bogoljuba Šaulića, u jednom trenutku se transformisao u ozbiljnog lika, izgovarajući riječi iz njegovog manifesta: "Bosna, moja jedina domovina", koji govori na političkim skupovima i počastima Armije RBiH. Isti govor, ali dužu verziju, održao je na komemoraciji u Srebrenici, kada je čak naveo i da je vojnik Nasera Orića, uz čije ime se vežu zločini nad Srbima.

Nezadovoljni gledaoci su istakli da su ogorčeni, jer su ljudi koji su došli da gledaju i slušaju skečeve iskorišćeni kao publika za politički nastup. Hadžihafizbegović, međutim tvrdi da je na sceni izgovarao tekst predstave.

 - Govorio sam o bogatstvu i prednostima multikulturalnog života u BiH - tvrdi glumac.

Ovo nije prvi put da glumac komentariše političku situaciju u regionu i izaziva burne reakcije u javnosti svojim negativnim stavovima o srpskom narodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana