Dragan Bjelogrlić u programu Razgovor sa glumcima: Reditelji sve više prave filmove za sebe i za svoju porodicu

Aleksandra Glišić
Dragan Bjelogrlić u programu Razgovor sa glumcima: Reditelji sve više prave filmove za sebe i za svoju porodicu

Banjaluka - Dolazak slavnog glumca Dragana Bjelogrlića u Gradsko pozorište "Jazavac" izazvao je ogromno interesovanje publike, a najviše pažnje i pitanja izazvala je njegova nova serija "Senke nad Balkanom".

Popularni Bjela družio se sa publikom u prepunom holu "Jazavca", a nije skrivao ponos zbog velike gledanosti prve epizode.

- "Senke nad Balkanom" sam radio bez kompromisa. Vrlo rizično smo ušli u temu, žanr i estetiku, u kojima nisam imao nikakve uzore zato što se to nije radilo ne samo u Srbiji, nego i šire na Balkanu. Zato sam govorio da je to najrizičniji projekat koji sam ikada radio i da se nalazim na rubu najveće propasti ili uspeha. Posle prve epizode ovo prvo je isključeno. A što se tiče uspeha, to ćemo tek videti - rekao je Bjelogrlić o seriji koja je već izazvala pravi bum na društvenim mrežama, a nestrpljivi gledaoci radoznalo čekaju vikend i novu epizodu.

Bjelogrlić, koji je reditelj, glavni glumac i jedan od scenarista serije, priznaje da je strepio kako će šira publika prihvatiti ovaj projekat.

- Posle projekcije duple prve epizode na Sarajevo film festivalu, a zatim i festivalima u Nišu i Makedoniji, video sam da publika koji ima malo istančaniji ukus i koja prati svetske trendove prepoznaje šta smo mi radili - prisjetio se Bjelogrlić. 

Primjećuju da reditelji u Srbiji u posljednje vrijeme prave filmove za sebe i za svoju porodicu.

- Kada radite za televiziju, onda zaista postoje određene konvencije koje biste morali da zadovoljite jer će to gledati i šira publika. Ipak, ovo sve ne bih radio da ne verujem da je najveća podvala sa početka devedesetih napravljena, napravljena upravo u našem poslu, a to je tvrdnja da je publika glupa. Nije tačno da publika ne zna da prepozna pametan i kvalitetan sadržaj, ali autorima je isplativije da rade gluposti - ističe Bjelogrlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana