Драган Бјелогрлић у програму Разговор са глумцима: Редитељи све више праве филмове за себе и за своју породицу

Александра Глишић
Драган Бјелогрлић у програму Разговор са глумцима: Редитељи све више праве филмове за себе и за своју породицу

Бањалука - Долазак славног глумца Драгана Бјелогрлића у Градско позориште "Јазавац" изазвао је огромно интересовање публике, а највише пажње и питања изазвала је његова нова серија "Сенке над Балканом".

Популарни Бјела дружио се са публиком у препуном холу "Јазавца", а није скривао понос због велике гледаности прве епизоде.

- "Сенке над Балканом" сам радио без компромиса. Врло ризично смо ушли у тему, жанр и естетику, у којима нисам имао никакве узоре зато што се то није радило не само у Србији, него и шире на Балкану. Зато сам говорио да је то најризичнији пројекат који сам икада радио и да се налазим на рубу највеће пропасти или успеха. После прве епизоде ово прво је искључено. А што се тиче успеха, то ћемо тек видети - рекао је Бјелогрлић о серији која је већ изазвала прави бум на друштвеним мрежама, а нестрпљиви гледаоци радознало чекају викенд и нову епизоду.

Бјелогрлић, који је редитељ, главни глумац и један од сценариста серије, признаје да је стрепио како ће шира публика прихватити овај пројекат.

- После пројекције дупле прве епизоде на Сарајево филм фестивалу, а затим и фестивалима у Нишу и Македонији, видео сам да публика који има мало истанчанији укус и која прати светске трендове препознаје шта смо ми радили - присјетио се Бјелогрлић. 

Примјећују да редитељи у Србији у посљедње вријеме праве филмове за себе и за своју породицу.

- Када радите за телевизију, онда заиста постоје одређене конвенције које бисте морали да задовољите јер ће то гледати и шира публика. Ипак, ово све не бих радио да не верујем да је највећа подвала са почетка деведесетих направљена, направљена управо у нашем послу, а то је тврдња да је публика глупа. Није тачно да публика не зна да препозна паметан и квалитетан садржај, али ауторима је исплативије да раде глупости - истиче Бјелогрлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана