Достојанствено представљање комадом „Млијеко“у Москви

А. М.
Достојанствено представљање комадом „Млијеко“у Москви

Москва - Реакције публике на представу „Млијеко“ у режији Слободана Перишића и продукцији Бањалучког студентског позоришта на значајном фестивалу „Златни витез“ у далекој Москви нису се много разликовале од рекција у Бањалуци или било којем другом мјесту у којем је комад играо, што значи да се у сали Позоришта „Глас“ могао чути снажан аплауз испуњен емоцијама, баш каква је и ова прича.

Глумци Јелена Трепетова-Костић, Александар Ристановић, Бојан Колопић и Смиљана Маринковић публици у Москви представили су се у четвртак увече, а послије успјешно изведене представе кажу да уживају у љепотама Москве, која је сама по себи дивна у децембру, али и у другим веома квалитетним представама.

Фестивал је јако озбиљан што се тиче селекције. Наша представа је једна од три са стране. У сриједу смо гледали „Идиота“, играло га је позориште из Русије које је већ два пута освајало „Златног витеза“ - казао је редитељ Перишић.

Нажалост, на ово путовање кренули су без подршке оних који одлучују о финансијама.

- У сваком случају мислим да је јако добро што смо се на достојан начин представили. Можда ће нас једног дана на достојан начин и испратити. Мислим на подршку града, државе или кога већ представљамо овдје у Москви. До тада нека остане на томе да представљамо сами себе - истакао је Перишић.

Како је комад „Млијеко“ већ награђиван на Позоришним играма у Јајцу и Међународном фестивалу младог глумца „Заплет“ у Бањалуци, остаје реална нада да се и из Русије могу вратити са признањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана