Дјечије позориште РС: Принцеза и змај испричали причу о љубави

Александра Маџар
Дјечије позориште РС: Принцеза и змај испричали причу о љубави

Бањалука - Баш као што је и обећао аутор бајке "Принцеза и змај" Тоде Николетић, публику су на премијерном извођењу у Дјечијем позоришту РС дочекали богата сценографија, сјајни костими, фантастични сонгови и одлична игра глумаца.

Малишани су у четвртак увече уживали у упознавању са новим ликовима, а за аутора овог дјела, који је рођен у Српској, било је веома важно да се премијерно извођење деси баш у Бањалуци.

- Поуздано се зна да бајка као књижевни жанр највише има педагошког утицаја на васпитање деце и да је најпривлачнија као штиво. И у овој драмској игри јасно су назначени односи, карактери, перипетија и на крају разрешење у којима побеђује љубав. Инспирација за овај текст је мистика у којој обитавамо, не само на земљи већ и у бесконачности универзума - рекао је Николетић.

Режија овог комада повјерена је кућном редитељу Дјечијег позоришта РС Александру Пејаковићу који је такође задовољан премијерним извођењем.

- Изузетно сам задовољан глумачком игром, али и реакцијама најмлађе публике. Већ прво извођење показало је да ће "Принцеза и змај" бити нови  хит у Дјечијем позоришту РС. То је за мене додатни подстрек и атмосфера која је владала са обје стране сцене даје ми нову енергију, тако да у Софију на специјализацију луткарске режије одлазим испуњен и спреман да се ухватим у коштац са новим умјетничким изазовима - казао је Пејаковић.

Представа је базирана на пјесмама које је понудио Тоде Николетић.

- То је, у ствари, модерна српска верзија "Љепотице и звијери". Комад чини 10 пјесама које трају 28 минута, тако да је то једна музичка бајка у којој се показало да дјеца заиста уживају - истакао је Пејаковић.

Улоге у овом комаду остварили су Тијана Јовановић, Саша Терзић, Жељко Миличевић, Александра Спасојевић, Божана Бијелић и Драган Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана