“Зеленковац џез фестивал” од 26. до 29. јула

М. М.
“Зеленковац џез фестивал” од 26. до 29. јула

Мркоњић Град - “Зеленковац џез фестивал” биће одржан од 26. до 29. јула на Зеленковцу код Мркоњић Града. Фестивал се ове године одржава по 18. пут. Овогодишњи програм, направљен за љубитеље природе и добре музике, биће испуњен заиста занимљивим садржајима.

Током неколико фестивалских дана наступаће многобројни музички састави из Србије, Словеније, Холандије, Хрватске и Француске. Првог дана фестивала то су: “Јаџус Јазз” из Србије, “Кухн фу” из Холандије и “Дивје језеро” из Словеније. Бенд “Jaxus Jazz” је трио састав који чине: Златко Илић (бубњеви), Лазар Петровић (гитара) и Чедомир Илић (бас гитара). Бенд из Холандије “Kuhn fu” је мултикултурални квартет који свира џез музику на граници са елементима блуза, психоделије и фри џеза.

Музика “Дивјег језера” је инструментална са утицајем џеза прогресив рока из седамдесетих, фузије и блуза. Други дан је резервисан за “Иван Капец трио” из Хрватске, за познатог џез пијанисту Седрика Ханрија из Француске и “Џез апстракцију” из Бањалуке. Трећег фестивалског дана наступиће “Несесари Какалулу” из Словеније, “Попечитељи” и “The Cyclist Conspiracy” из Србије. “Несесари Какалулу” је деветочлана група која долази из околине Нове Горице. “Попечитељи” су бенд који свира фјужн фанк, а “ The Cyclist Conspiracy ” је група састављена од десет мушких и женских чланова. Посљедњег дана фестивала гостују “Бабилонци” из Загреба, пројекат Зденка Франића, те “Вибра” и “Kajtez and the gang” из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана