Вила прославила крсну славу

Срна
Вила прославила крсну славу

Приједор - Српско пјевачко друштво "Вила" из Приједора вечерас је прославило крсну славу - Митровдан.

Предсједник "Виле" Ранко Малетић рекао је да је крсно име које је заштитник "Виле" обиљежавано од њеног постанка па до Другог свјетског рата, а обновљено је прије двадесетак година.


Диригент хора Аљоша Новаковић рекао је новинарима да за двадесетак хориста колико их сада има "Вила" предстоји рад, али да су ту и велики планови да хор идуће године наступи на неком од престижних европских такмичења.

"Освојили смо гран-при у Охриду гдје смо били најбољи међу 22 хора, а онда је услиједила смјена генерација и преформулација у женски хор који се веома брзо увјежбао и за само два мјесеца почео да изводи литургију у нашем храму и да има заказане наступе. То што је ово сада женски хор само је подстрек да се ради и достигну домени претходних генерација раније мјешовитог хора", нагласио је Новаковић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је присуствовао прослави, рекао је да је "Вила" једно од најстаријих пјевачких друштава не само на простору града Приједора, већ и шире, те свим члановима пожелио дуго трајање и освајање признања широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана