Реакције поводом Шабанове смрти: “Једва је чекао да се врати кући”

Агенције
Реакције поводом Шабанове смрти: “Једва је чекао да се врати кући”

Легенда народне музике Шабан Шаулић погинуо је данас у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у Њемачкој. Вест о Шабановој смрти потресла је регион, а током цијелог дана пристижу реакције његових колега.

Међу првима се на “Инстаграму” опроштајном поруком огласио пјевач Никола Роквић: “Неизмерно сам тужан....Зашто тако? Био си један од мојих певачких узора...Уз твоје оесме сам учио овај занат, растао, веселио се иплакао...Сада плачем...Није требало да буде овако....Бог нека ти душу прости а твој анђеоски глас ће остати за вечност, да новим генерацијама показује топлину и моћ, снагу и благост....Вечна ти слава!!!”

И пјевачица Светлана Цеца Ражнатовић дала је изјаву поводом смрти свог пријатеља и колеге. “У шоку сам, претужна сам, и ја и моја породица. Певач као што је он требало би да почива у Алеји великана,” рекла је Светлана Ражнатовић Цеца за “Курир”.

Пјевачица Лепа Брена, њен супруг Слободан Живојиновић и синови опростили су се од Шабана Шаулића.

“Одлазе они најбољи. Међу њима и Шабан. Од њега смо учили, с њим смо се дружили, с њим сарађивали, певали и туговали, њега смо волели и поштовали, од њега смо учили живот. Вечна ти слава, драги пријатељу”, поручила је породица Живојиновић.

Пјевачица Ханка Палдум дубоко је ожалошћена послије вијести о смрти колеге.

“Страшно. Боже, видиш шта је живот... Никад се не зна до када је коме записано и када му је посљедњи корак. Тако ми је жао. Таман сам клањала кад је моја сестра Раза вриснула. Неко јој јавио да је Шабан погинуо. Одмах сам селам предала. Заиста ми га је жао”, рекла је Ханка Палдум за “Аваз”.

Пјевачица Индира Радић рекла је за “Новости онлине” да је ово тужан дан за нашу државу али и регион.

“Отишао је најбољи међу нама, туга је превелика за целу нашу земљу а и цео регион! Овај трагичан крај највеће легенде народне музике уз кога су генерације одрастале, заслужује све поцасти. Дан жалости у Србији треба да се прогласи. Нек' почива у миру. Породици Шаулић искрено саучешће”, казала је Радић.

На Инстаграму се огласила и пјевачица Драгана Мирковић.

“Тешко ми је да поверујем, јер легенде не умиру!!! Користила сам сваку прилику да ти кажем колико те поштујем и волим, али нисам имала дивољно прилика. Бескрајно ми је жао и нема речи којима бих описала колико сам тужна. Јако сам се радовала заједничком концерту у Љубљани”, написала је на Инстаграму Драгана Мирковић.

И пјевачица Јелена Карлеуша упутила је посљедњи поздрав свом колеги. “Тешко ми је да прихватим да се ово десило. Не верујем да ово пишем. Велики, највећи. Поносна сам на сваки секунд који смо заједно провели на снимањима... Велика трагедија и туга. Почивај у миру... Не знам сад шта више да напишем”, објавила је она.

Шаулићев колега Жељко Самарџић изјавио је за “Новости онлине” да му је вијест о погибији славног колеге тешко пала.

“Бескрајно сам тужан. Послије ове тешке трагедије која се догодила у Македонији ево још једна и баш ми је тешко пала та веијст у овом тренутку. Шабана памтим као једног дивног и смиреног човјека који је уживао док пјева и то његово уживање преносио је на оне који су га слушали. Био је и остао један једини непоновљив! Збогом легендо, почивај у миру. Искрено саучешће његовој фамилији”, казао је Самарџић.

Пјевач Халид Бешлић био је такође у шоку због смрти колеге.

“Управо су ми јавили да је мој Шабан погинуо. Не могу да вјерујем. Сувишно је било шта рећи. Шабан Шаулић је био добар човјек и пјевач”, рекао је он за Аваз.ба.

Маестро на фрули Бора Дугић каже да је Шаулић спадао међу најталентованије људе које је у свом животу упознао.

“Био је јако друштвен човек, свестан свог талента. Волео је да разгали људе у свом окружењу, не само у професионалним ангажманима, већ и овако у пријатељском дружењу. Његов одлазак је велики губитак за нашу музичкиу сцену. Њега је народ изабрао за најбољег певача и то време не може да избрише”, рекао је Дугић.

Пјевачица и музичка уредница на Радио Београду Биља Крстић каже да је тешко описати такав губитак за нашу музичку сцену.

“У шоку сам. Па он је песмом грејао душе људима... Ненадокнадив губитак за све нас. Његов глас је непоновљив и остаће део наше музичке културне баштине. Напустио нас је великан народне музике”, рекла је Крстић.

Сека Алексић била са Шабаном у авиону дан прије његове погибије

Пјевачица Сека Алексић била је у авиону са Шабаном Шаулићем дан прије његове стравичне погибије која ју је изузетно потресла.

“Јуче смо путовали заједно. У авиону је био насмејан и пошто смо преседали рекао је “Једва чекам сутра, имам директан лет за Београд, да се коначно мало одморим”. И даље ми те његове речи одзвањају у глави”, рекла је Сека.

Она каже да је од пјевача Кебе сазнала да је Шабан Шаулић погинуо.

“Нисам знала да је погинуо све док нисам сазнала од Кебе, који ми је у сузама то саопштио на аеродрому. Ноге су ми се одсекле када сам чула. Душа ме боли, он је био диван човек, срце ми се слама. У шоку сам, јако ми је жао и тешко ми је”, закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана