Otvoreni Banjalučki horski susreti

Srna
Otvoreni Banjalučki horski susreti

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je večeras "Banjalučke horske susrete" u Hramu Hrista Spasitelja.

Radojičić je tim povodom rekao da su u posljednjih sedam dana u Banjaluci održani ili su u toku brojni festivali.


"Očekujući lijepa dešavanja u dvije naredne večeri i radujući se 15. susretima naredne godine, imam zadovoljstvo da proglasim otvorenim Međunarodni horski festival žBanjalučki horski susreti 2017ž", rekao je Radojičić.

Ovogodišnji 14. "Banjalučki horski susreti" okupili su 11 horova, koji će do subote, 28. oktobra, nastupiti u Hramu Hrista Spasitelja i u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

U okviru večerašnjeg koncerta horske duhovne muzike u Hramu Hrista Spasitelja nastupili su Hor sveštenika Eparhije banjalučke i Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva /SPD/ "Jedinstvo".

Ovi horski susreti su tradicionalna međunarodna muzička manifestacija na kojoj je do sada nastupilo više od 90 horova iz Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Austrije, Makedonije i Rusije sa više od 4.000 učesnika.

"Evidentno je pojačano interesovanje za koncerte gostujućih i domaćih horova. Na osnovu objektivnih pokazatelja ovi horski susreti su u potpunosti opravdali očekivanja stručne kritike i muzičke javnosti, te tako potvrdili nesumnjiv značaj ove muzičke manifestacije", naveli su iz Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo", koje je i organizator festivala.

Pokrovitelji festivala su Grad Banjaluka, Srpska pravoslavna crkvena opština Banjaluka i Kulturni centar Banski dvor, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana