Održan koncert povodom Dana Vojske Republike Srpske

Srna
Održan koncert povodom Dana Vojske Republike Srpske

Bijeljina - U Bijeljini je večeras, povodom Dana Vojska Republike Srpske održan koncert Muzičkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički", Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Hora "Srbadija".

Načelnik umjetničkog ansambla "Stanislav Binički" Svetilsav Vasilevski rekao je da je veoma zadovoljan što je ovom anasamblu pružena prilika da uveliča Dan Vojske Republike Srpske, te je napomenuo da ovaj ansambl gostuje peti put u Bijeljini.

On je novinarima izjavio da su na večerašnjem repertoaru bili nacionalna muzika, srpska tradicinalna muzika i vojni marševi.

Rukovodilac Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske Jelena Atlagić ocijenila je da je i ova vrsta saradnje Srbije i Srpske od velikog značaja, kao i da prvi put sviraju sa umjetničkim ansamblom "Stanislav Binički", što je posebno zadovoljstvo i čast.

Ona je navela da su na repertoaru bile brojne rodoljubive kompozicije, tradicionalni marševi, himne kojima su počeli koncert i dio nacionalnog programa.

Koncert je organizovala Boračka organizacija grada Bijeljina čiji je predsjednik Miodrag Stevanović rekao da je na ovaj način počelo obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske, koje će sutra biti nastavljeno, te je zahvalio učesnicima što su se odazvali ovom važnom događaju.

Koncertom su dirigovale Katarina Božić iz umjetničkog ansambla i Jelena Milićević Trakilović iz hora "Srbadija".

Jednočasovni koncert okupio je brojne stanovnike Bijeljine.

Program obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske organizovala je gradska Boračka organizacija zajedno sa predstavnicima ratnih jedinica, nadležnim organima lokalne samouprave, predstavnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana