Одржан Божићни концерт у Сарајеву

Срна
Одржан Божићни концерт у Сарајеву

Сарајево - Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ “Просвјета” из Сарајева одржало је вечерас у Народном позоришту у Сарајеву Божићни концерт.

Предсједник СПКД “Просвјета” Саво Влашки захвалио је свим донаторима и пријатељима друштва који су омогућили одржавање Божићног концерта, посебно истакавши Народно позориште у Сарајеву.

Предсједник Управног одбора Друштва и умјетнички креатор концерта Дејан Гарић поручио је да Божић у свима треба да пробуди самислост и љубав према људима.

Овогодишњи концерт, који се одржава девети пут, отворио је Камерни мјешовити хор “Лола” из Сарајева, са класичним репертоаром духовних божићних композиција.

Сарајевској публици се први пут представио музички састав “Катера” из Источног Сарајева, који изводи духовну и традиционалну музику.

Централни дио манифестације посвећен је 100 година од завршетка Првог свјетског рата, чиме је “Просвјета” жељела да на музички и умјетнички начин ода почаст завршетку Великог рата и доласка мира у свијет, Европу, али и на просторе БиХ.

Састав “Катера” извео је “Плаву гробницу” и “Креће се лађа француска”, духовне пјесме “Звијезда се засја” владике Николаја Велимировића и “Везак је везла дјева Марија”, те ауторске композиције попут пјесме “Савка Чемеџинка”.

На концерту је наступио и састав “Трио Еудијатес”, који је већ претходних година учествовао на Божићном концерту “Просвјете”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана