Новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније: Најљепша празнична умјетничка музика на сцени

Александра Глишић
Новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније: Најљепша празнична умјетничка музика на сцени

Бањалука - Новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније биће одржан 14. јануара у 12 часова у Банском двору Културном центру у Бањалуци.

- Када се на крају сезоне и пред почетак нове, праве анализе протеклог периода, драго ми је да је Бањалучка филхармонија 2017. године имала своју свакако најдинамичнију сезону до сада, са изузетно квалитетним концертним наступима у земљи и иностранству. Одржано је укупно 15 одличних цјеловечерњих концерата - рекао је директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић.

Додаје да је новогодишњи концерт увијек прилика да се публици представе са најбољим програмом и најбољим солистима које Република Српска има.

- Шеф диригент Ванеса Кременовић и ја имали смо обавезу да саставимо репертоар по свјетским стандардима и у оквиру концертног програма ће се публици представити наша два сјајна сопрана Дуња Симић и Снежана Савичић-Секулић, које обје баштине свјетску каријеру и наступају широм Европе и региона. Такође ће се представити и млада виолинисткиња Лидија Бојиновић из Бањалуке која се наметнула квалитетним солистичким концертима у протеклој години - истиче Оташевић.

Наш осмогодишњи циљ, каже, јесте да Република Српска добије у скорој будућности своју државну институцију из области културе - Филхармонију која ће бити и прва Јавна установа из сегмента музичке умјетности.

- Подршка домаћим младим умјетницима је веома важна за умјетничку сцену Републике Српске будући да домаћи умјетници обезбјеђују континуитет и чине умјетнички капацитет Републике Српске. Великим Симфонијским оркестром Бањалучке филхармоније ће дириговати позната диригенткиња из Србије, Весна Шоуц. Свираћемо најљепшу празничну умјетничку музику - казао је Оташевић.

Виолинисткиња Лидија Бојиновић новогодишњи концерт доживљава као велику част и изазов, али и најљепшу прилику која се не пропушта.

- Ово ће бити моје прво представљање као солисте испред пуног симфонијског састава оркестра и трема постоји, али ме мотивише да дам све од себе и да са оркестром и публиком подијелим најљепше емоције, те да публици у сали и гледаоцима поред ТВ екрана широм РС заједно са колегама на сцени пожелим најљепше новогодишње жеље - нагласила је Бојиновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана