Нова Нетфликс серија, зомбији и древна зараза из Србије

Агенције
Нова Нетфликс серија, зомбији и древна зараза из Србије

Нетфликс има нову серију – комедију о зомбијима "Santa Clarita Diet" – у којој се као узрок свих проблема са зомбијима наводи древни вирус из Србије.

У серији пратимо Џоела којег глуми Тимоти Олифант, као и Дру Баримор у улози Шиле док покушавају да се снађу у свом новом зомби животу након што се мистериозно врате у живот послије смрти.


Прва сезона има десет епизода.

Није јасно шта је тачно узроковало вирус и како је он настао, али једно је знано – потекао је из Србије.

Џоел у једно од епизода пронађе двије слике које представљају симптоме "древне заразе из Србије". На једној се види особа која другу особу гризе за руку, а на другој како неко повраћа.

Потом бака лика симболичног имена Новак, да превод тих слика.

„Људи једу људе да преживе", гласи превод једне.

„Без лиека, људи умиру", превод је друге.

Она ту наводи да слике представљају причу "из малог села у Србији по имену Пожега" коју су јој причали кад је била мала. Како каже, сви у том селу су постали чудовишта, а сврха приче је била да уплаши малу дјецу.

Међутим, у серији послије "Пожега" постане "Пожица", а није јасно да ли грешком. "Бизнис инсајдер" истиче да у Србији заиста постоји Пожега, али и Божица.

Слике су, каже Новакова бака, из ријетке књиге у којој се наводи налази и лијек.

Тако због вируса из Србије Дру Баримор у серији отвара фрижидер и једе живо месо и то бившег колеге. Међутим, није јој се свидјело, је послије хтјела само свеже мјесо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана