Note Betovena i Šopena za dobrodošlicu festival muzike Primavera u Bijeljini

Ljiljana Aleksić
Note Betovena i Šopena za dobrodošlicu festival muzike Primavera u Bijeljini

Bijeljina - Koncertom čuvenog pijaniste Aleksandra Serdara iz Beograda u etno-selu Stanišići kod Bijeljine otvoren je Treći internacionalni festival muzike "Primavera" koji je okupio više od 320 mladih umjetnika iz regiona.

Predstavnica organizatora - Udruženja građana "Muzički umjetnici Semberije" Tijana Dragojlović rekla je na otvaranju u četvrtak uveče da se na festivalu predstavljaju mladi iz 61 osnovne i srednje muzičke škole iz zemalja regiona.

- Prvo veče rezervisali smo za proslavljenog pijanistu Aleksandra Serdara koji se predstavio djelima Betovena i Šopena - kazala je Dragojlovićeva.

Predsjednik Udruženja građana "Muzički umjetnici Semberije" Siniša Pajić kaže da su i ove godine učesnici mladi umjetnici iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske.

Takmičenje se tokom tri festivalska dana održava u disciplinama klavir, klavirski duo, violina, harmonika, flauta, gitara, te solo pjevanje i vokalni ansambli.

Pajić je najavio da ljubitelje klasične muzike, osim takmičarskog dijela, u sva tri festivalska dana očekuju i koncerti pobjednika festivala koji će se održavati u večernjim časovima. Ulaz za sva takmičenja i koncerte je slobodan.

- Velika je čast nama u udruženju da svojim radom obogatimo kulturni život u gradu, ponudimo atraktivne sadržaje i tako stavimo Bijeljinu na kulturnu mapu regiona - istakao je Pajić.

On je poručio da festival, kao i sve što rade u ovom udruženju, nije samo promocija klasične muzike nego i njegovanje pravih vrijednosti.

- Iako smo veoma mlado udruženje, za dvije godine postojanja organizovali smo brojne događaje. Najveća je satisfakcija nakon koncerata vidjeti zadovoljnu publiku. To nam daje snagu da nastavimo sa radom, te da budemo još bolji, kvalitetniji i aktivniji - naglašava Pajić.

Festival "Primavera" biće završen u nedjelju, a "Muzičke umjetnike Semberije" čine profesori koji su se okupili oko iste ideje, a to je da se podigne svijest o muzici i umjetnosti na viši nivo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana