Nastup Saše Božića u Banskom dvoru Kulturnom centru: Klasika od baroka do ekspresionizma

M. M.
Nastup Saše Božića u Banskom dvoru Kulturnom centru: Klasika od baroka do ekspresionizma

Banjaluka - Koncert, naročito zbog repertoara, bi trebalo da bude jedno prelijepo, čarobno veče za sve ljubitelje klasične muzike. Publika može da očekuje veče muzike koja širi emociju i ljubav.

Kazao je ovo za “Glas Srpske” mladi pijanista Saša Božić koji će nastupiti u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra u ponedjeljak (24. juna) u 20 časova.

Kada je riječ o nastupu u Banskom dvoru, Božić je izrazio zahvalnost zbog prilike koja mu se pruža, da održi solistički koncert, te da, uz manifestacije kao što su “Dani Vlade Miloševića”, to prikazuje koliko se umjetnost i sama profesija muzičara poštuje.

- Što se tiče samog nastupa, osjećaj je nevjerovatan. Repertoar je raznovrstan. Publika će moći da čuje i uživa u skoro svim periodima kojima klasična muzika raspolaže, počevši od baroka do ekspresionizma. Na programu se nalazi devet djela različitih kompozitora i škola, među kojima su: Skarlati, Persl, Ramo, Hajdn, Šopen, List i Prokofjev - rekao je Božić.

On je, takođe, istakao da je važno širiti klasiku, učiniti je pristupačnijom, razumljivijom i dopadljivijom, te ostvariti pravi kontakt s publikom, prije svega.

- Sve to je potrebno prilagoditi današnjem vremenu i publiku koja klasičnu muziku i ne razumije, zainteresovati za umjetnost uopšte. Nama koji se trudimo da oživimo našu umjetnost i profesiju je teško ostati u svemu tome do kraja, u toj želji da šira publika zavoli klasičnu muziku. Ono što je važno i najljepše u životu jednog pijaniste ili bilo kojeg drugog umjetnika jeste da se veliki trud i rad uvijek isplati, a taj osjećaj je nevjerovatan - dodao je Božić. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana