Muzički vremeplov Aleksandra Hadži-Đorđevića

R. Mi.
Muzički vremeplov Aleksandra Hadži-Đorđevića

Trebinje - Koncert na gitari, profesora Fakulteta muzičke umjetnosti iz Beograda, Aleksandra Hadži-Đorđevića, održan je u Muzeju Hercegovine u Trebinju. Ovo je četvrto gostovanje poznatog gitariste u gradu na jugu Republike Srpske.

 Za vrijeme jednočasovnog programa publika je mogla da uživa u muzici kompozitora koji su živjeli u 17. vijeku pa do današnjih dana. Đorđević ih je proveo kroz pravi muzički vremeplov, a na svojim koncertima se trudi trudi program bude raznolik, popraćen hronološki i da cijeli repertoar gitare koji seže daleko u prošlost bude prezentovan publici.

Đorđević je odsvirao i kompoziciju svog profesora Šćepana Raka "Homage to Francisco Tarrega ".

- Kad sviram kompozicije drugih autora moram se oslanjati na notni tekst, ali u ovom slučaju lično poznajem kompozitora, razgovarao sam sa njim o izvođenju kompozicije, izvorima i u nekim malim sitnicama promenio sam nešto - naveo je Đorđević.

Sebe nije zamišljao kao nekoga ko svira gitaru, ali od 15 godine je vidio da je gitara njegova budućnost.

Ovo je jedan od koncerata koji prethode američkoj turneji, koja će početi početkom marta.

Đorđević se školovao na Muzičkoj akademiji u Pragu u klasi profesora Šćepana Raka i Martina Mislivečeka. Dva dana, koliko boravi u našem gradu, radio je sa djecom sa odsjeka gitara u Muzičkoj školi.

Organizator koncerta je Muzička škola Trebinje u saradnji sa Muzejom Hercegovine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana