Млади музичари из Прњавора концертом обиљежили Дан школе

Срна
Млади музичари из Прњавора концертом обиљежили Дан школе

Прњавор - Ученици Школе за основно и средње музичко образовање “Константин Бабић” у Прњавору вечерас су одржали концерт чиме је обиљежен Дан школе.

Директор школе Ђорђе Ковачевић истакао је да се вечерас осим ученика основне школе представило и свих 18 полазника средње школе у соло извођењу и као камерни ансамбли.

“Вјерујемо да је публика уживала и да је концерт био на задовољавајућем нивоу јер су сва извођења награђена аплаузом”, рекао је Ковачевић.

Он је изразио задовољство високим прошлогодишњим просјеком прве генерације средње школе који је износио 4,80, чему је, између осталог, допринијела и чињеница да је ово једина школа која има пријемни испит.

“Музичку средњу школу уписују искључиво дјеца која то воле, пријављују нам се углавном ученици вуковци који нулирају пријемни. Имамо и одређени број ученика који паралелно похађа и Гимназију, једну од најтежих средњих школа, коју по обиму и тежини градива прати наша музичка школа, што на крају резултира и високим просјеком”, рекао је Ковачевић.

Он је додао да су због свега тога задовољни и ученици и наставници, али и родитељи који по први пут у овом окружењу могу да виде како се постаје будући професионалац, на који начин професори “производе” и његују рад са музичким професионалцима.

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић рекао је да су услови за рад у Музичкој школи у Прњавору одлични, настава високог квалитета, а заинтересованост ученика велика и да је добро што локална заједница има овакву школу.

“Републички педагошки завод ће и у наредном периоду пратити рад ове, али и свих других школа у Српској, посебно што по стратегији образовања имамо обавезу да почнемо вредновати рад свих школа. Музичка школа у Прњавору већ сада слови за једну од најбољих школа овог типа и ранга у Републици Српској”, рекао је Дамјановић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш истакао је да је вечерашњи концерт показао да се у овој школи предано и озбиљно ради, да је средња школа за двије године постојања већ оправдала очекивања и да ће општина и даље бити на располагању за све што им је потребно.

Вечерашњем концерту присуствовао је и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

Школу за основно и средње музичко образовање “Константин Бабић” похађа око 200 ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана