„Maternji jezik“ kroz zvuke gitare Vlatk Stefanovskog

Aleksandra Glišić
„Maternji jezik“ kroz zvuke gitare Vlatk Stefanovskog

Banjaluka - Koncert slavnog gitariste Vlatka Stefanovskog u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci nikoga nije ostavio ravnodušnim, a publika je istinski uživala i dva puta muzičara vratila na bis.

Stefanovski, koji je nastupio u utorak uveče, promovisao je svoj novi studijski materijal pod nazivom „Maternji jezik“.

Prvi put sam nakon toliko albuma snimio solistički album.

- Dugo sam mislio o tom albumu, ali nikada to nisam ubacio u neki okvir i taj okvir je konačno napravljen. Na tom albumu su i neke starije numere koje sam adaptirao u aranžmanskom smislu - rekao je Stefanovski.

„Maternji jezik“ je već u prodaji, promocija po svim zemljama regiona planirana za proljeće sljedeće godine.

Takođe, osim novih pjesama, odsvirao je i neke od najvećih hitova njegove grupe „Leb i sol“.

Tako su se na veliko zadovoljstvo publike na koncertnom repertoaru našle pjesme „Aber dojde donke“, „Čuvam noć od budnih“, „Kaladžijsko oro“, „Bistra voda“, „Skoplje“...

- Odavno sam želeo da sviram u ovoj sali u Banskom dvoru, jer sam jedanput imao veoma kratak nastup i veoma mi se dopala sala, zvuk i akustika. Oduševljen sam prijemom publike. Ova fenomenalna sala me podseća na neki naš „Karnegi hol“, svojom akustikom i lepotom. Kada dobijete ovakvu podršku jasno je da ste odradili dobru stvar i da je to publika prihvatila na pravi način - kaže Stefanovski.

Koliko je bilo interesovanje za koncert Stefanovskog najbolje govori podatak da je koncertna dvorana Banskog dvora bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Nastup je bio dio obilježavanja 85 godina Banskog dvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana