Марија Шестић и Вања Мишић за “Глас Српске”: Будите себи најбољи пријатељи, чувајте свој мир и вољене особе

Александра Маџар, фото: Б. Брезо
Марија Шестић и Вања Мишић за “Глас Српске”: Будите себи најбољи пријатељи, чувајте свој мир и вољене особе

Баш као између свих људи и између Марије Шестић и Вање Мишић, постоји много разлика, али тај универзални језик, којим говоре све њихове разлике спаја у једну заједничку нит, истинску љубав према музици.

 И много је наступа иза ове двије успјешне музичарке, много аплауза и много отпјеваних пјесама. Ипак концерти који су за обје нешто посебнији од других, су они одржани у Бањалуци у Банском двору Културном центру. Вањин концерт у марту, а Маријин у новембру остаће запамћени по некој посебној емоцији која је лебдјела у ваздуху, између публике и музичарки, а можда као и они, на којима су имале највише треме. Ово је први заједнички “наступ” ове двије музичарке, а оне су за “Глас Српске” у сусрет Новој години још једном пропутовале мислима кроз 2018, жељама се пребациле у 2019. и подијелиле своје пословне планове, омиљене пјесме и надања у години у коју смо закорачили.

 

ГЛАС: Година 2018. је на измаку и обично пред крај године, почне прича о сабирању утисака, о лијепим и оним мање лијепим догађајима и  моментима који су обиљежили тих 12 мјесеци. По чему ћете памтити годину од које се опраштамо?

ШЕСТИЋ: Памтићу је по лијепом, иако се није само лијепо дешавало. 2018. година је, на неки начин, била “учитељица” . Много тога се дешавало у нашем граду, много ствари на које човјек не може остати имун и не може не одреаговати.  Неки су бјежали у иностранство, а неки у себе.  Ова година ми је, као и свака до сад, помогла да боље упознам себе, људе око себе и начин на који нас живот обликује. Трудићу се, наравно, да издвојим оно најбоље и са тим “под руку”, кренем даље, у 2019. годину. 

 

МИШИЋ: Ове године сам урадила доста ствари које нисам никад раније и зато сматрам ову годину успјешном јер имам нешто по чему ћу је памтити. Ове године је такође било и много музике, одлазака на фестивале и упознавања нових сјајних људи које ћу понијети са собом у наредну годину.

ГЛАС: А онда када дочекамо 2019. годину, вјероватно ће се многи потајно надати остварењу неких малих и великих жеља... Шта ви желите у години која нам долази? Постоје ли неки пословни планови које већ сада можете подијелити са нама?

МИШИЋ: План је да изађе нови сингл који је већ снимљен, али оно што се чека јесте екранизација те пјесме. У 2019. години желим више мира, оног унутрашњег и желим више времена и бољу организацију за путовања.

ШЕСТИЋ: Жеље увијек постоје, али планови каткад изостану. Мени су се, већ пред крај ове године, десиле лијепе музичке сарадње – концерт с Матијом Дедићем. Планирамо да пренесемо  ову лијепу причу у идућу годину, са већ конкретним плановима, и то ме јако радује. Децембар ми је био испуњен музиком и тако улазим и у јануар.  Многе прилике су се отвориле и ја сам спремна да их остварим.

 

ГЛАС: Такође, долази период у којем ћемо једни другима писати честитке.... Шта бисте пожељеле у новогодишњој честитки  свим људима?

ШЕСТИЋ: Прво што бих пожељела свим људима је оно најбитније - здравље. Онда, да буду себи најбољи пријатељи, да се чувају. Да чувају своје вољене. Да буду љубазни једни према другима. Довољно је тешко, да би сами себи отежавали. А некад лијеп поздрав или гест случајног пролазника уљепшају дан или олакшају дневне бриге. 

 

МИШИЋ: Година 2018. ми је показала шта значи кад нема здравља, оног што неријетко подразумијевамо, тако да ћу свим људима које волим пожељети здравље, кад имају то могу обављати све оно што замисле. Желим им и љубав, мир, желим да буду бољи себи и људима око њих.

ГЛАС: И музика ће бити свуда око нас ових дана... Којом би пјесмом свијету могле објаснити себе?

МИШИЋ:  Једна од најљепших пјесама на свијету, а уједно и она коју сам истетовирала, Акуа Нару “How does it feels now”. Пјесма коју исто волим на прво и хиљадито слушање.

ШЕСТИЋ: Ја бих могла у свакој пјесми пронаћи бар мало себе. Тако их и текстописци вјешто заокруже, знају шта раде. Или оно кад осјетите да вибрирате у истој фреквенцији мелодије композитора, или емоцији извођача. Зато је музика универзална за све људе. Утиче на емоцију, па онда на рацио. Она вас нађе, не ви њу. Зато не могу издвојити само једну пјесму. Као што сви ми, а ближи се период слава, нећемо издвојити само један колачић од свих понуђених и рећи - то је тај!

Прослава Нове године са пријатељима

ГЛАС: Како ћете ви дочекати 2019. годину, радно или ?

ШЕСТИЋ: Нову годину ћу дочекати у друштву најмилијих. Радно је било прије, а биће и послије. Ето, за православну ћу да радим. Пардон, нећу да радим, него ћу да пјевам и уживам, а надам се и људи око мене.

 

МИШИЋ: Након седам година не пјевам за Нову годину и морам рећи да се неописиво радујем дочеку 2019. у пиџами уз друштвене игре и неки укусан оброк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана