Либертанго и Пјацола стварају музичку чаролију

Александра Глишић
Либертанго и Пјацола стварају музичку чаролију

Бањалука - Ансамбл "Либертанго" још једном је доказао да је миљеник бањалучке публике, концертом одржаним у "Арт дворишту" Банског двора Културног центра.

За њихов наступ у четвртак увече тражила се столица више, а овај камерни ансамбл, настао 2003. године у Бањалуци, од почетка представља право освјежење на музичкој сцени.

"Либертанго" је камерни састав који изводи умјетничку музику аргентинског композитора Астора Пјацоле, што их чини јединственим на простору РС и БиХ.

До сада су одржали низ концерата од којих треба издвојити неколико концерта одржаних у Банском двору у Бањалуци, (од којих је један снимљен и уврштен у еврорадијску размјену са петнаест земаља), те концерт у Сарајеву одржан 2005. године у оквиру Међународног фестивала "Сарајевска зима".

Чланови ансамбла су Александра Остојић-Ждрња -  хармоника, Борис Дукић - кларинет, Љиљана Милић - гитара и Сања Чолић-Зелић - клавир.

У љепоту њиховог музицирања увјерили су се сви који су дошли на концерт под ведрим небом. Сви чланови "Либертанга" слажу се у оцјени да је "Арт двориште" посебно пријатан амбијент за наступе.

- Иза нас је још један успјешно организован концерт у на новом простору Банског двора Културног центра и веома нас радује велико интересовање публике за све концерте и друге културне догађаје  који се од средине јула реализују на овој сцени - каже в.д. директора Банског двора Културног центра Младен Матовић.

Додаје да они који не успију на вријеме да дођу до бесплатне позивнице су такође добродошли у овај простор и да нико неће бити враћен са улаза.

Репертоар

"Либертанго" његује музику нуево танго, чији је најзначајнији представник аргентински композитор Астор Пјацола, чија се музика налази на репертоарима свих значајнијих свјетских умјетника. Ансамбл је настао као потреба шест професора музике да кроз свој умјетнички и стваралачки рад приближе танго музику домаћој публици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана