Kemal Gekić umjetnik svjetskog glasa nastupa u Banjaluci

Kemal Gekić umjetnik svjetskog glasa nastupa u Banjaluci 21.12.2017 08:33 | Aleksandra Glišić

Banjaluka - Umjetnik svjetskog glasa i jedan od najznačajnijih pijanista današnjice maestro Kemal Gekić nastupiće večeras u 20 časova u Banskom dvoru u Banjaluci.

Ovim koncertom biće završen dvomjesečni program obilježavanja 85 godina Banskog dvora, a Gekić će poslije gotovo tri decenije ponovo zasvirati pred banjalučkom publikom.

Originalnost, ubjedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom samo su neki od kvaliteta koji se pripisuju jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice - Kemalu Gekiću, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika cijelog svijeta.

- Banski dvor Kulturni centar sa ponosom najavljuje koncert kojim želimo dostojanstveno završiti program obilježavanja 85 godina ustanove. Koncertom maestra Gekića nastavljamo sa praksom organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja u sopstvenoj produkciji. I za narednu sezonu najavljujemo ambiciozne planove - rekao je direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Gekić, koji od 1999. godine živi i predaje u SAD, imao je brojne koncerte širom Evrope, Kanade, SAD, Japana, Južne Amerike, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog istoka. Njegove nastupe prenosile su brojne svjetske televizijske stanice.

Cijena ulaznice za banjalučki koncert je maraka, a karte se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 10 do 18 asova.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica