Источно Сарајево: Почела са радом школа црквене музике

Срна
Источно Сарајево: Почела са радом школа црквене музике

Источно Сарајево - У просторијама Православног центра за младе Митрополије дабробосанске "Свети Петар Сарајевски" у Источном Сарајеву данас је почела са радом школа црквене музике.

Диригент хора Српског пјевачког друштва "Слога" магистар црквене музике Стефан Мојсиловић, који ће да води школу, рекао је Срни да је циљ школе да се њени полазници обуче у пјевању црквених пјесама.

Према његовим ријечима, полазници школе ће, осим учења црквених мелодија и црквенословенског језика, имати прилику да упознају сву љепоту православља кроз духовну музику, пјевају у хору или самостално на богослужењима и концертној сцени, стекну нова познанства и дају свој допринос на чувању културе и духовности српског народа.

"Сви полазници могу касније да упишу музичке школе и да се даље музички образују", рекао је Мојсиловић који очекује да ће кроз пјевање на литургијама и концертима ова школа имати шири ангажман.

Поазници школе, која ће трајати наредних шест мјесеци, подијељени су у двије групе - млађу старосне доби од осам до 15 година, за коју је пријављено више од 10 кандидата, и старију гдје су старији од 15 година у којој је, за сада, осам чланова.

Школа је бесплатна, а часови ће бити организовани у вечерњим терминима у просторијама Православног центра за младе у Источном Новом Сарајеву, који је и организовао ову школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана