Емотиван наступ Вање Мишић и Сање Чолић-Зелић у Банском двору: Концерт испуњен са много љубави и мало суза

Александра Маџар
Емотиван наступ Вање Мишић и Сање Чолић-Зелић у Банском двору: Концерт испуњен са много љубави и мало суза

Бањалука - Док год постојимо и дишемо - сањамо, затворимо очи, а опет маштајући видимо како се остварују сви наши мали и велики снови. Ријетко који сан се на јави оствари, као чудо, без наших напора, одрицања, жеља и емоција. А баш као и сви, сања и бањалучка музичарка Вања Мишић. Од када се почела бавити музиком, видјела је себе како стоји на сцени и у пратњи клавира пјева многобројној публици.

Један од њених снова се остварио у Банском двору Културном центру у сриједу увече. Карте за концерт нестале су у рекордном року, за клавиром је сједила искусна Сања Чолић-Зелић, а Вања је отворених очију живјела свој сан. И наравно, као и већина емотивних жена када им се снови остварују, плакала је. А ни публика се није успјела суздржати пред Вањиним гласом, емоцијама које су је водиле, и пред звуком клавира који у оваквим моментима има ефекат чаролије.

- Ово вечерас... за ово се живи... - рекла је Вања послије концерта који су град Бањалука и Бански двор поклонили дамама за 8. март.

За ову прилику Вања и Сања су изабрале пјесме које оне највише воле, а атмосфера у публици, аплаузи говорили су да није било грешке у репертоару. Лијепо је било у Вањином извођењу чути "Сами", "Да сам ја нетко", "Девојко мала", "Верујем не верујем", "Мале ствари", "Златни дан", "Обрати пажњу", али присутни су најјаче реаговали када су чули прве тактове Вањиних ауторских пјесама "Лептири и корњаче", "Послије љубави" и "Прстима". Избором пјесама Мишићева и Чолић-Зелић дотакле су срца публике, али је Вањина сестричина, преслатка Ива, док је њена тетка пјевала на сцени, имала цјеловечерњи наступ испред сцене којим је украла срце публике.

- Мислим да је пјесма која живи само уз клавир и глас, права пјесма и надам се да смо вечерас оправдале очекивања публике - казала је Чолић-Зелић.

Она и Вања сарађују годинама и свирале су заједно у различитим музичким саставима, у посљедње вријеме их најчешће слушамо у "Рок симфонији" и "Мунденсу".

Послије толико година заједничког музицирања, сложиле су се да је најснажније и највредније што су дале једна другој - љубав.

- Када станем испред микрофона и када она сједне за клавир, мислим да ту престају све компликације, а настаје љубав - казала је Вања.

Јаз у годинама, како кажу, успјешно превазилазе.

- Вањина јако важна црта, поред тога што је талентована, млада, што је нада Бањалуке, јесте то што је вриједна, што је радник. Хвала господину Младену Матовићу што је препознао и дао могућност да се она представи правој концертној публици у Банском двору, не само својој генерацији. Ово ће бацити посебно тежиште на Вањин досадашњи рад, чуо се њен прави квалитет, музикалност, њени текстови, њена музика. Оно што ја цијеним код младих људи је да свакодневно раде и његују свој таленат, што је предивно и предивно је то гледати - казала је Чолић-Зелић.

А предивно ће бити присуствовати и њиховом сљедећем концерту.

Нове пјесме

Вања и бенд "Мунденс" ускоро улазе у студио, а публику ће обрадовати са двије нове пјесме.

- Ми као група "Мунденс" трудимо се да испоштујемо све њене жеље, без обзира на то што ми натурамо своја мишљења из двадесетог вијека, она се не да. Иако изгледа крхко, јако је тврдоглава, јако добро зна шта жели, тражи, хоће и надам се цијелом албуму ове године - најавила је Чолић-Зелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана