Дуге овације за Немању Радуловића

Срна
Дуге овације за Немању Радуловића

Београд - Вишеминутним овацијама публика је у препуној Коларчевој задужбини у Београду поздравила изузетног виолинисту Немању Радуловића, који се чак три пута враћао на бис праћен све јачим аплаузом.

Славног виолинисту, који је свијет освојио својим виртуозним музицирањем, београдска публика сваки пут са нестрпљењем ишчекује па је и на концерту у недјељу увече дочекан овацијама када се појавио на подијуму Коларчеве задужбине праћен члановима свог ансамбла "Доубле Сенс". Ансамбл чине његови пријатељи и дугогодишњи сарадници, музичари из Србије и Француске.

- Програм ће ићи у правцу сећања па ћемо се тако вратити неким композицијама које смо свирали још на почетку. Први део ће трајати краће, а други ће бити дужи - рекао је Радуловић након уводне "Пасакаље" коју је извео са виолончелистом Драганом Ђорђевићем.

Услиједио је Вивалдијев "Концерт за четири виолине" који су са Радуловићем извели Тијана и Ксенија Милошевић и Гијом Фонтанароза, а његов дует са Ксенијом Милошевић у "Концерту за двије виолине" истог композитора испраћен је овацијама.

Други дио, динамичнији и разноврснији, свакако атрактивнији широј публици, Радуловић је отворио Бартоковим "Румунским играма" да би наставио Дворжаковом "Пјесмом коју ме је мајка научила".

Најјачим аплаузом публика је наградила извођење нумере "Ово је мушки свијет" Емира Кустурице из његовог филма "Живот је чудо".

Емотивна Шостаковичева "Романса" била је увод у његових шест кратких композиција које су наизмјенично изводили чланови "Доубле Сенса".

Поред тога што Радуловић већ годинама свира на Дан Велике дворане Коларчеве задужбине, слављеничкој атмосфери допринијела је и чињеница да његов ансамбл слави десети рођендан.

- Други део програма смо замислили као омаж професору Дејану Михаиловићу. Од њега је почело ово наше дружење и желели смо да изведемо кратке композиције које смо радили са њим и кроз које нам је усадио љубав према музици - рекао је Радуловић препустивши својим пријатељима да одсвирају "Прелудијум", "Гавоту", "Полку", "Елегију".

Придружио им се у извођењу "Валцера" и "Шпанске игре" и, наравно, поново је испраћен овацијама. Перкусиониста Зоран Чаушевић прикључио се извођењу Хачатуријанове композиције "Игра сабљама" која је измамила још јачи аплауз публике.

- У Београду смо седам дана и поред тога што смо припремали овај концерт, снимали смо и нови ЦД. Премијерно ћемо извести "Шехерезаду" (Римски Корсаков) у аранжману нашег Александра Седлара - најавио је Радуловић крај концерта.

Вишеминутне овације, аплауз какав се ријетко чује у Коларчевој задужбини, подстакле су Радуловића и "Доубле Сенс" да се три пута враћају на бис.

Уз очекивану "Нишку бању", бис је био прилика и за праву прославу рођендана ансамбла, па су се сви чланови вратили на бину са перикама на глави, дугим и коврџавим попут Радуловићеве косе.

Шаљиве сцене

На видео-биму током концерта смјењивале су се фотографије чланова ансамбла, а поједине шаљиве сцене су измамиле смијех у сали. Наступ је завршен загрљајем чланова ансамбла и снажним аплаузом публике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана