Добој: Одржан годишњи концерт “Богољубља”

Срна
Добој: Одржан годишњи концерт “Богољубља”

Добој - Српско црквено-просвјетно друштво “Богољубље” из Добоја одржало је вечерас годишњи концерт којим је свечано започео програм културних активности поводом обиљежавања Дана града Добоја, 28. јуна.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је током обраћања најавио одржавање разноврсних културних активности до централне академије која ће бити одржана тим поводом.

Јеринић је истакао да је са српским чланом Предсједништав БиХ Милорадом Додиком разговарао о могућностима изградње новог центра за културу и образовање, који би имао већу површину од постојећег.

Диригент “Богољубља” Славиша Ђурић рекао је новинарима да су се публици представили умјетничком музиком различитих жанрова, у пратњи Кристине Голубовић, Градског тамбурашког оркестра из Бањалуке и других гостију.

Духовник “Богољубља” протојереј ставрофор Душко Недић подсјетио је да су на “Мајским музичким свечаностима” у Бијељини, на којима је у категорији духовне-православне музике учествовало седам пјевачких друштава из региона, освојили 98 од 100 бодова, а тиме и златну медаљу.

Прије културног програма, појединцима, јавним установама и предузетницима заслужним за развој “Богољубља” уручене су дипломе и захвалнице.

Захвалнице су уручене градоначелнику Добоја Борису Јеринићу, Спомен-храму Рођења Пресвете Богородице, Црквеној општини Станари, Народној библиотеци Добој, Основној музичкој школи “Маркос Португал” Добој и Центру за културу и образовање.

Добитници захвалница су и предсједник Србије Александар Вучић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и начелник општине Станари Душан Панић.

Српско црквено-просвјетно друштво “Богољубље” основано је 28. фебруара 2011. године, уз благослов тадашњег епископа зворничко-тузланског Василија.

Концерт је одржан у Великој сали добојског Центра за културу и образовање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана