Бањалучки хорски сусрети пјесмом окупирали град

Бањалучки хорски сусрети  пјесмом окупирали град 28.10.2017 15:30 | Александра Маџар

Бањалука - Концертом духовне музике Хора свештеника Епархије бањалучке и Мјешовитог хора Српског пјевачког друштва "Јединство" у Храму Христа Спаситеља отворени су "Бањалучки хорски сусрети", који ће овог викенда обогатити културни живот у Бањалуци.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић свечано је отворио манифестацију истичући да су у посљедњих седам дана у Бањалуци одржани или су у току бројни фестивали.

Овогодишњи 14. "Бањалучки хорски сусрети" окупили су 11 хорова, који ће наступити у Храму Христа Спаситеља и у концертној дворани Банског двора Културног центра.

Ови хорски сусрети традиционална су међународна музичка манифестација на којој је до сада наступило више од 90 хорова из Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Грчке, Бугарске, Румуније, Аустрије, Македоније и Русије са више од 4.000 учесника.

- Евидентно је појачано интересовање за концерте гостујућих и домаћих хорова. На основу објективних показатеља ови хорски сусрети су у потпуности оправдали очекивања стручне критике и музичке јавности те тако потврдили несумњив значај ове музичке манифестације - навели су из Српског пјевачког друштва "Јединство", које је и организатор фестивала.

Покровитељи фестивала су град Бањалука, Српска православна црквена општина Бањалука и Бански двор Културни центар, саопштено је из Градске управе Бањалуке.

Наступ асамбла "Сингидунум"

Завршни концерт планиран је за суботу, од 20 часова, када ће се представити Женски вокални ансамбл "Сингидунум" и истоимени Мушки вокални ансамбл, чији је умјетнички руководилац Олга Милићевић, потом Хор свештеника Епархије бањалучке - диригент Немања Савић и на крају заједнички наступ сва три хора.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица