Autorske kompozicije i džez hitovi za spektakl na koncertu Kombajn kvarteta u Banjaluci

Cvija Mrkonjić
Autorske kompozicije i džez hitovi za spektakl na koncertu Kombajn kvarteta u Banjaluci

Banjaluka - Banjalučka publika imaće priliku da po drugi put zaplovi u džez avanturu sa "Kombajn kvartetom" koji će održati koncert u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci 2. decembra sa početkom u 20 časova.

Muzičkoj priči će se pridružiti i brojni gosti među kojima su i članovi austrijskog benda iz Beča "Del Pino and Jazz trio".

Osim nove postave "Kombajn kvarteta" koju čine Milan Savić (klavir), Stefan Tešanović (gitara), Dejan Đorđević (kontrabas) i Dejan Trkulja (bubanj) nastupu će se pridružiti i bivši članovi sastava Aleksandar Mihić (gitarista) i Ognjen Petrović (kontrabasista), koji je sada član pomenutog benda iz Beča.

- Na koncertu ćemo izvesti tri naše kompozicije, a na repertoaru će biti i džez hitovi i to ne samo standardni već i moderniji džez - rekao je Dejan Trkulja dodajući da će na ovom koncertu repertoar biti sigurno življi nego na prošlom.

Prvi koncert "Kombajn kvartet" je održao 2. decembra 2013. godine takođe u nacionalnom teatru, kada im je gošća bila publici dobro poznata glumica Narodnog pozorišta RS Slađana Zrnić koja će pjevati i ove godine.

Osim nje, publika će na drugom koncertu imati priliku da čuje i Anicu Zrilić, te Nemanju Lakića koji će pjevati na portugalskom jeziku.

Za maksimalno uživanje u džez zvucima pobrinuće se i Adnan Busuladžić (saksofonista) i Sanel Kabiljagić (trubač) iz Bihaća, kao i Nebojša Kuruzović, Saša Berendika i Neven Marinković sa svojim sastavom "Džez poezi kabare".

- Imamo mnogo gostiju, a prodaja karata govori i da imamo publiku, jer je prodato 90 odsto ulaznica. Mislim da će to biti dobra zabava i smatram da je banjalučka publika zaslužila da u svom gradu ima jedan takav koncert, sa toliko instrumenata i više vokala - rekao je Trkulja.

Ulaznica za koncert košta 10 maraka.

Snimanje CD-a

Dejan Trkulja je otkrio da "Kombajn kvartet" trenutno radi na snimanju CD-a koji čini repertoar "Džez poezi kabarea", a sa kojima su nastupali nedavno u Strazburu, Novom Sadu i Subotici, te u Banjaluci na zatvaranju "Teatar festa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana