Ауторске композиције и џез хитови за спектакл на концерту Комбајн квартета у Бањалуци

Цвија Мркоњић
Ауторске композиције и џез хитови за спектакл на концерту Комбајн квартета у Бањалуци

Бањалука - Бањалучка публика имаће прилику да по други пут заплови у џез авантуру са "Комбајн квартетом" који ће одржати концерт у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци 2. децембра са почетком у 20 часова.

Музичкој причи ће се придружити и бројни гости међу којима су и чланови аустријског бенда из Беча "Дел Пино анд Јазз трио".

Осим нове поставе "Комбајн квартета" коју чине Милан Савић (клавир), Стефан Тешановић (гитара), Дејан Ђорђевић (контрабас) и Дејан Тркуља (бубањ) наступу ће се придружити и бивши чланови састава Александар Михић (гитариста) и Огњен Петровић (контрабасиста), који је сада члан поменутог бенда из Беча.

- На концерту ћемо извести три наше композиције, а на репертоару ће бити и џез хитови и то не само стандардни већ и модернији џез - рекао је Дејан Тркуља додајући да ће на овом концерту репертоар бити сигурно живљи него на прошлом.

Први концерт "Комбајн квартет" је одржао 2. децембра 2013. године такође у националном театру, када им је гошћа била публици добро позната глумица Народног позоришта РС Слађана Зрнић која ће пјевати и ове године.

Осим ње, публика ће на другом концерту имати прилику да чује и Аницу Зрилић, те Немању Лакића који ће пјевати на португалском језику.

За максимално уживање у џез звуцима побринуће се и Аднан Бусулаџић (саксофониста) и Санел Кабиљагић (трубач) из Бихаћа, као и Небојша Курузовић, Саша Берендика и Невен Маринковић са својим саставом "Џез поези кабаре".

- Имамо много гостију, а продаја карата говори и да имамо публику, јер је продато 90 одсто улазница. Мислим да ће то бити добра забава и сматрам да је бањалучка публика заслужила да у свом граду има један такав концерт, са толико инструмената и више вокала - рекао је Тркуља.

Улазница за концерт кошта 10 марака.

Снимање ЦД-а

Дејан Тркуља је открио да "Комбајн квартет" тренутно ради на снимању ЦД-а који чини репертоар "Џез поези кабареа", а са којима су наступали недавно у Стразбуру, Новом Саду и Суботици, те у Бањалуци на затварању "Театар феста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана