Акорди за крај и нови почетакДанa Владе С. Милошевића

Глас Српске
Акорди за крај и нови почетакДанa Владе С. Милошевића

Бањалука - Оригинална музичка прича испричана кроз манифестацију "Дани Владе С. Милошевића" из Бањалуке преноси се широм региона кроз ријечи и сјећања умјетника који су учествовали у овим нотним авантурама.

Од 10. до 28. априла овај град био је испуњен нотама, али и другим умјетничким програмима посвећеним најзнаменитијем Бањалучанину у свијету музике - Влади С. Милошевићу. 

Организатор је била као и претходних година, бањалучка Академија умјетности, чији је креативни тим био на висини задатка.

- У оквиру манифестације представили смо све оно што су наши студенти и професори радили у току ове године, али смо довели и значајна имена из региона. При формирању програма основни критеријум нам је квалитет. Заправо, трудимо се да све што радимо на Академији умјетности буде врло квалитетно па тако и "Дани Владе С. Милошевића" - каже декан бањалучке Академије умјетности Санда Додик.

У оквиру ове манифестације одржан је низ концерата, предавања, радионица, научни скуп, али су и отворене изложбе и изведене представе. Није изостала ни ревија студентских филмова, а сви програми били су веома посјећени.

- Трудимо се да сваке године неке догађаје као што су годишњи концерти студената, вече посвећено Влади С. Милошевићу, наступе хорова. Међутим, имена умјетника из региона који гостују остављамо као изненађење све до пред почетак манифестације. Сљедеће године посебно ћемо обратити пажњу да научни скуп подигнемо на виши ниво - истиче Санда Додик.

Осим концерата који су привукли бројну публику у Народно позориште РС, Бански двор Културни центар, Академију умјетности, Музеј РС и Музеј савремене умјетности РС изведене су и двије представе. Ријеч је о комадима "Коло живота" и "Краљ Иби".

Академија умјетности на тај начин даје прилику и студентима глуме и позоришне режије да представе своје стваралаштво на "Данима Владе С. Милошевића". Међу концертима се посебно издвојио наступ гудачких квартета одржан у оквиру вечери посвећене умјетничком дјелу Владе С. Милошевића.

Планови

- Академија умјетности сваке године организује годишњу изложбу радова студената. Као и претходних, и ове године биће у првој половини јуна, када ће студенти програма ликовних умјетности представити све оно што су радили у току ове академске године - каже Санда Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана