У Зворники одржано поетско вече зворничких и београдских пјесника

Срна
У Зворники одржано поетско вече зворничких и београдских пјесника

Зворник - У Зворнику је вечерас одржано поетско вече на којем су наступили чланови Српског умјетничког друштва из Београда и зворнички завичајни пјесници.

Из Српског умјетничког друштва наступили су Неђо Стојановић, Милан Стевановић Трновица, Љиљана Мудрић, Чедна Радиновић Лукић, Јока Милошевић, Игор Миљковић, Љубица Стојановић, Гордана Русинков Марковић и Момчило Дедић. Од зворничких завичајних пјесника учествовали су Симо Илић, Борка Миличић, Даница Гаврић, Жељко Несторовић, Славољуб Томашевић и Илинка Матић.

Директор зворничке издавачке куће “АСоглас” Дејан Спасојевић рекао је новинарима да зворнички пјесници већ дужи низ година сарађују са Српским умјетничким друштвом, чији чланови својим пјесничким и књижевним изразом баштине традицију српског народа.

“Сусрети завичајних и београдских пјесника постали су традиција у сарадњи из области културе између Србије и Републике Српске”, рекао је Спасојевић и додао да ће сви пјесници казивати по двије најновије пјесме.

Он је нагласио да ће “АСоглас”, као организатор ове манифестације, и даље радити на унапређењу и омасовљавању ових сусрета, као и стварању услова да они буду препознатљиви на мапи културних дешавања Зворника и Републике Српске.

Спасојевић је додао да је сарадња између зворничких и београдских пјесника и књижевника обострана, те да су Зворничани недавно гостовали у Београду.

Предсједник Српског умјетничког друштва Неђо Стојановић рекао је да су ови сусрети постали дио живота пјесника на којима се нађу најновија пјесничка и књижевна остварења, али се не заборављају ни она која су настала у ранијем периоду.

“Велико нам је задовољство што смо успоставили сарадању. Радујемо се сваком новом сусрету и дружењу”, рекао је Стојановић.

Он је додао да сви учесници који дођу на ову манифестацију представе нове књиге, пјесме или прозна остварења.

Пјесник Милан Стевановић Трновица представио је своје двије пјесме - “Пјесма о киши и проломима облака” и “Без затварања круга”. Он је захвалио организаторима за дружење пјесника.

Суорганизатор ове манифестације је Дом омладине, а покровитељ град Зворник.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана