Promocija u Banskom dvoru: Pjesme Davida Kojčinovića nastale na putu “Od iluzije do stvarnosti”

M. M.
Promocija u Banskom dvoru: Pjesme Davida Kojčinovića nastale na putu “Od iluzije do stvarnosti”

Banjaluka - Promocija knjige “Od iluzije do stvarnosti”, Davida Kojčinovića, održaće se večeras u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra, sa početkom u 18.30 časova.

Ovo je prva zbirka pjesama Davida Kojčinovića. U dosadašnjem stvaralaštvu, napisao je više od 200 pjesama. “Od iluzije do stvarnosti” je zbirka koja obuhvata samo dio njegove poezije. Pisao je pjesme i za brojne muzičare, među kojima su: Bora Đorđević, Davor Sučić, Momčilo Bajagić Bajaga, Željko Bebek, Goran Šepa i Nenad Milosavljević. Takođe, pisao je i za brojne stranice i organizacije, kao što su Rekreativna zona Banjaluka i Banjalučka kritična masa.

Ove godine je bio jedan od kandidata za “Novo ime”, u organizaciji kompanije “Novomatik”. Želja mu je bila da što više ljudi čuje njegovu poeziju.

- Zbirka pjesama “Od iluzije do stvarnosti” ima četrdeset pjesama. Tih četrdeset pjesama je podijeljeno u sedam kategorija. Svaka kategorija obrađuje razne teme, odrastanje, godišnja doba, ljubavi, rodni grad i ono malo duše - rekao je Kojčinović.

Prilikom stvaranja i pripremanja ove zbirke imao je podršku jednog poznatog muzičara i književnika.

- Sam pokretač promocije, odnosno knjige bio je Dr Nele Karajlić, koji je pristao da napiše recenziju za ovu zbirku - kazao je Kojčinović.

Na promociji u Banskom dvoru, pored autora, govoriće i Nenad Janković (Dr Nele Karajlić) i profesorica srpskog jezika i književnosti Sandra Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana