Predstavljena knjiga Aleksandre Čvorović: Kćerke najveća inspiracija za priču

D. K.
Predstavljena knjiga Aleksandre Čvorović: Kćerke najveća inspiracija za priču

Banjaluka - Knjiga za djecu “Ukrala me Šumbaba” autorke Aleksandre Čvorović predstavljena je u crvenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra.

Čvorovićeva je ranije za “Glas Srpske” rekla ponešto o temi same knjige.

- “Ukrala me Šumbaba” je moderna bajka bliska shvatanjima savremenog djeteta. Priča se prvenstveno bavi tematikom preoblikovanja dječjeg bunta, nasilničkog ponašanja prema djeci i životinjama. To je bajka o nevaljaloj djevojčici, sklonoj maltretiranju drugih, koju iz sigurnog i toplog kreveta usred noći otima nekakva čudna šumska kreatura, čije je ime Šumbaba - rekla je Čvorovićeva.

Autorka je izrazila veliko zadovoljstvo vidjevši punu salu publike koja je došla da čuje priču i prisustvuje malo drugačijoj promociji. Naime, knjiga je predstavljena na jedan specifičan način, autorkine kćerke i njihove drugarice dočarale su likove iz knjige, a promocija je upotpunjena i gitarskom pratnjom.

- Pišem poeziju i prozu, a u posljednje vrijeme pišem za djecu. Za to sam najviše zahvalna svojim kćerkama Anabeli i Leonori. One su me najviše inspirisale da pišem priče i knjige za djecu, jer su stalno tražile da im izmišljam priče. Ja sam im čitala mnogo priča iz drugih knjiga, ali su željele i neke koje nisu postojale - kazala je Čvorovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana