Представљена књига Александре Чворовић: Кћерке највећа инспирација за причу

Д. К.
Представљена књига Александре Чворовић: Кћерке највећа инспирација за причу

Бањалука - Књига за дјецу “Украла ме Шумбаба” ауторке Александре Чворовић представљена је у црвеном салону Банског двора Културног центра.

Чворовићева је раније за “Глас Српске” рекла понешто о теми саме књиге.

- “Украла ме Шумбаба” је модерна бајка блиска схватањима савременог дјетета. Прича се првенствено бави тематиком преобликовања дјечјег бунта, насилничког понашања према дјеци и животињама. То је бајка о неваљалој дјевојчици, склоној малтретирању других, коју из сигурног и топлог кревета усред ноћи отима некаква чудна шумска креатура, чије је име Шумбаба - рекла је Чворовићева.

Ауторка је изразила велико задовољство видјевши пуну салу публике која је дошла да чује причу и присуствује мало другачијој промоцији. Наиме, књига је представљена на један специфичан начин, ауторкине кћерке и њихове другарице дочарале су ликове из књиге, а промоција је употпуњена и гитарском пратњом.

- Пишем поезију и прозу, а у посљедње вријеме пишем за дјецу. За то сам највише захвална својим кћеркама Анабели и Леонори. Оне су ме највише инспирисале да пишем приче и књиге за дјецу, јер су стално тражиле да им измишљам приче. Ја сам им читала много прича из других књига, али су жељеле и неке које нису постојале - казала је Чворовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана