Zlatna malina pripala Hilarinoj Americi

Agencije
Zlatna malina pripala Hilarinoj Americi

Dokumentarni film koji kritikuje američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hilari Klinton, "Hilarina Amerika" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem "Batmen protiv Supermena" dijeli broj osvojenih Malina, svaki po četiri.

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, reditelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oskar.

Reditelj filma o Hilari Klinton Dineš D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca (naratora) i za najlošijeg reditelja, zajedno s Brusom Šulijem koji uz njega potpisuje režiju, prenose mediji.

Beki Tarner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Šulijevom dokumentarcu koji je tokom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 miliona dolara.

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkuriše film "Batmen protiv Supermena". Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, rimejk, spin-of, rip-of te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Aflek i Henri Kavil).

Rezi Redimer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-rediteljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama "Hacksaw Ridge" nominovana za šest Oskara. Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojena zlatnom bojom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana