“Време смрти” и “Време зла” постају серије

Миланка Митрић
“Време смрти” и “Време зла” постају серије

БЕОГРАД - Након огромног успјеха и запажености серије “Корени”, рађене по истоименом роману Добрице Ћосића, а по сценарију Ђорђа Милосављевића и у режији Ивана Живковића, најављено је екранизовање дјела “Време смрти” и “Време зла”.

По дјелу “Време смрти” биће снимљено 30 епизода, док је за “Време зла” предвиђено снимање 15 епизода. Планирано је да нове серије буду емитоване на телевизији Нова С, за разлику од “Корена” који су приказани на Радио-телевизији Србије.

За екранизацију је задужена компанија “Јунајтед медија”, а креатор и продуцент серије ће, као што је било и за “Корене”, бити продукцијска кућа “Еџе то Еџе” Горана Шушљика.

- Телевизијски пројекти “Време зла” и “Време смрти” настаће по антологијским романима Добрице Ћосића и верујем да ће обележити телевизијско стваралаштво и продукцију у наредним годинама и остати као трајна уметничка и продукцијска баштина поколењима. Захваљујем компанији “Јунајтед медија” на поверењу и вери да се овим телевизијским пројектима враћамо правим и суштинским вредностима, не само у производњи врхунских телевизијских садржаја већ на овај начин остављамо истински траг за разумевање онога шта смо били и онога шта смо сад - навео је Шушљик.

Ћосићеве саге о успонима, падовима и пропадању једног народа, преплетене индивидуалним причама које приказују личне трагедије и унутрашње борбе и падове, давно су привукле пажњу читалаца, али осврћући се на данашњицу, видимо да су и њихове екранизације оставиле утисак.

Прави приказ изражене популарности и трага који је оставила серија “Корени” јесте и пораст броја читалаца и купаца поменуте Ћосићеве књиге. Наиме, књига “Корени” је током прошле године била најчешће позајмљивана књига у библиотекама широм Србије, а била је и једна од најтраженијих књига у књижарама. Као и серија, прати радњу чији фокус је на породици Катић, на Аћиму и његовим синовима Ђорђу и Вукашину. У главним улогама су глумили Жарко Лаушевић, Игор Ђорђевић, Ненад Јездић и Слобода Мићаловић.

Радња тетралогије “Време смрти” прати причу породице Катић и период Првог свјетског рата. Међу ликовима који се појављују су и Никола Пашић, Живојин Мишић и други, док је “Време зла” трилогија кроз коју се приповиједа о периоду с краја 20. вијека и слома Ужичке републике.

Нове сезоне

Гледаоце телевизије Нова С у априлу очекује и наставак серије Драгана Бјелогрлића “Жигосани у рекету”, а на јесен и премијера друге сезоне “Сенки над Балканом”, као и нове епизоде “Милета против транзиције”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана