U multipleks “Palas” stiže film oskarovca Breda Birda

Mirna Pijetlović
U multipleks “Palas” stiže film oskarovca Breda Birda

Banjaluka - Ljubitelji filmske fantazije i mistične avanture uskoro će imati priliku da u banjalučkom multipleksu “Palas” uživaju u novom filmu dvostrukog oskarovca Breda Birda, filmu “Sutrozemlja: Novi svijet”.

Scenario i produkciju Berd je uradio zajedno sa Dejmenom Lindelofom.

Film, naravno, dolazi iz maštovitog “Diznijevog” studija, a u ovoj interesantnoj priči glavnu ulogu odigrao je holivudski glumac, oskarovac Džordž Kluni.

On utjelovljuje ulogu Frenka Vokera, nekadašnjeg genija koji susreće Kejsi (Brit Robertson), optimističnu tinejdžerku željnu znanja sa kojom putuje na posebnu misiju.

Njihov zadatak je da razotkriju tajne Sutrozemlje, smještene negdje u vremenu i prostoru. Ono što će učiniti tamo promijeniće i njih i svijet zauvijek.

U ostalim ulogama se pojavljuju Hju Lori, Refi Kesidi, Tomas Robinson, Ketrin Han, Tim Mekgro, Kigen-Majkl Ki i Džudi Grir.

“Volt Dizni pikčers” prvobitno je najavio film pod nazivom “1952” te je kasnije promijenio naslov pokrenuvši spekulacije da je film baziran na zemlji futurističke tematike koju možemo pronaći u “Diznijevim” luna parkovima. Datum premijere filma je 22. maj 2015, a tada će se naći na bioskopskom repertoaru multipleksa “Palas”.

Filip Bredli Bred Berd je američki režiser, producent, scenarista i glumac, a svoju kinematografsku karijeru počeo je kao animator. Berd se zaljubio u umjetnost animacije veoma mlad, a mentor mu je bio Milt Kal, jedan od “Diznijevih” čuvenih Devet staraca.

Kasnije, Berd je radio za “Dizni” kao animator, a napisao je i scenario za “Batteries not included”. Berd je radio kao kreativni konsultant u seriji “Simpsonovi” prvih osam sezona, gdje je pomogao u razvijanju stila animacije u seriji.

Filmovi “Neviđeni” i treći po redu film “Mućkalica” donijeli su Berdu “Oskara” za najbolji animirani film i nominaciju za najbolji originalni scenario.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana