U “Sinepleksu Palas” stiže fantastična “Kapetanica Marvel”

Priredila: Milanka Mitrić
U “Sinepleksu Palas” stiže fantastična “Kapetanica Marvel”

Banjaluka - Topli martovski dani su uveliko počeli, a brojni sugrađani su svoje mjesto za uživanje u lijepom vremenu već odavno pronašli. Svi koji vole sunčano i toplije vrijeme, koriste ga za boravak na otvorenom.

Za sve one koji nisu toliko naklonjeni sunčanom vremenu postoje neka drugačija mjesta na kojima jednako mogu da uživaju. Jedno od takvih, drugačijih mjesta je često bioskopska sala. Za sve obožavaoce filmova i ušuškanih bioskopskih sala tu je banjalučki “Sinepleks Palas”, u koji i ove sedmice stižu novi filmovi.

Na repertoaru “Palasa” od četvrtka će se naći tri nova filma. Za sve ljubitelje “Marvelovih” superherojskih filmova tu je prava poslastica - film “Kapetanica Marvel”.

U glavnoj ulozi ovog najnovijeg ostvarenja iz “Marvelove” kuhinje pojavljuje se Bri Larson, a uz nju Samjuel L. Džekson, te Džud Lou. Za režiju si bili zaduženi Ana Bouden i Rajan Flik.

- Smještena u devedesete godine dvadesetog vijeka, “Kapetanica Marvel” iz “Marvelovog” studija je potpuno nova avantura iz do sada neviđenog perioda u istoriji “Marvelovog” stripskog univerzuma koja prati kako Kerol Denvers postaje jedna od najznačajnijih junakinja u univerzumu. Dok galaktički rat koji vode dvije vanzemaljske rase utiče i na Zemlju, Denversova će se, zajedno sa malom grupom saveznika, naći u centru vrtloga - navedeno je u kratkom opisu ovog filma.

Za sve obožavaoce serijala animiranih filmova koji prate dječaka i njegovog zmaja stiže novi nastavak filma “Kako da dresirate svog zmaja”. Novi, treći i posljednji dio nosi podnaslov “Skriveni svijet” i naznaka je da će ovaj nastavak odvesti gledaoce u još jednu nezaboravnu avanturu tajnovitog svijeta.

- Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog vikinga i neustrašivog zmaja pretvoriće se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Bioskopska publika imaće priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena.  Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočiće se sa najmračnijom prijetnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svijet za koji su mislili da postoji samo u mitovima - napisano je u opisu filma.

Treći film koji ove sedmice stiže u “Palas” je drama “Berlin, volim te”, rediteljke Dijane Argon.

- Berlinska priča sastoji se od devet epizoda. Mogla bi se nazvati i “Berlin koji volim”, gdje se spajaju različiti muškarci i žene i pričaju svoje ljubavne priče. Emocije izviru iz poznatih mjesta u gradu, ali i iz skrivenih ćoškova gdje cvjetaju stare i nove ljubavi. Sve priče su povezane tranzicionim sekvencama. Glavna ideja serijala je da se dobije impresija grada kao živog organizma koji diše i voli i kroz multikulturalnu identifikaciju čini da ljudi dijele među sobom emocije univerzalne ljubavi - naznačeno je u opisu filma.

Prije pomenutog nastavka, u filmovima slične tematike obrađene su i ljubavne priče u Parizu, Njujorku i Ri­o de Žaneiru.

Među nosiocima glavnih uloga filma koji prati berlinske ljubavne priče su Kira Najtli, Dijana Argon, Helen Miren, Luk Vilson i drugi.

Španska kraljica Leticija oduševila je sve prisutne savršenim modnim izdanjem na otvaranju sajma savremene umjetnosti u Madridu. Za neke neočekivano, kraljica je odabrala crnu kožnu haljinu u kojoj je izgledala savršeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana