У “Синеплексу Палас” стиже фантастична “Капетаница Марвел”

Приредила: Миланка Митрић
У “Синеплексу Палас” стиже фантастична “Капетаница Марвел”

Бањалука - Топли мартовски дани су увелико почели, а бројни суграђани су своје мјесто за уживање у лијепом времену већ одавно пронашли. Сви који воле сунчано и топлије вријеме, користе га за боравак на отвореном.

За све оне који нису толико наклоњени сунчаном времену постоје нека другачија мјеста на којима једнако могу да уживају. Једно од таквих, другачијих мјеста је често биоскопска сала. За све обожаваоце филмова и ушушканих биоскопских сала ту је бањалучки “Синеплекс Палас”, у који и ове седмице стижу нови филмови.

На репертоару “Паласа” од четвртка ће се наћи три нова филма. За све љубитеље “Марвелових” суперхеројских филмова ту је права посластица - филм “Капетаница Марвел”.

У главној улози овог најновијег остварења из “Марвелове” кухиње појављује се Бри Ларсон, а уз њу Самјуел Л. Џексон, те Џуд Лоу. За режију си били задужени Ана Боуден и Рајан Флик.

- Смјештена у деведесете године двадесетог вијека, “Капетаница Марвел” из “Марвеловог” студија је потпуно нова авантура из до сада невиђеног периода у историји “Марвеловог” стрипског универзума која прати како Керол Денверс постаје једна од најзначајнијих јунакиња у универзуму. Док галактички рат који воде двије ванземаљске расе утиче и на Земљу, Денверсова ће се, заједно са малом групом савезника, наћи у центру вртлога - наведено је у кратком опису овог филма.

За све обожаваоце серијала анимираних филмова који прате дјечака и његовог змаја стиже нови наставак филма “Како да дресирате свог змаја”. Нови, трећи и посљедњи дио носи поднаслов “Скривени свијет” и назнака је да ће овај наставак одвести гледаоце у још једну незаборавну авантуру тајновитог свијета.

- Оно што ће почети као неочекивано пријатељство између младог викинга и неустрашивог змаја претвориће се у авантуру која превазилази и сам живот. Биоскопска публика имаће прилику да ужива у новом филму једне од најомиљенијих анимираних сага свих времена.  Нови поглавица и владар Берка створио је величанствену и хаотичну утопију. Село у коме наши јунаци живе суочиће се са најмрачнијом пријетњом до сада, а они ће морати да га напусте и крену на путовање кроз скривени свијет за који су мислили да постоји само у митовима - написано је у опису филма.

Трећи филм који ове седмице стиже у “Палас” је драма “Берлин, волим те”, редитељке Дијане Аргон.

- Берлинска прича састоји се од девет епизода. Могла би се назвати и “Берлин који волим”, гдје се спајају различити мушкарци и жене и причају своје љубавне приче. Емоције извиру из познатих мјеста у граду, али и из скривених ћошкова гдје цвјетају старе и нове љубави. Све приче су повезане транзиционим секвенцама. Главна идеја серијала је да се добије импресија града као живог организма који дише и воли и кроз мултикултуралну идентификацију чини да људи дијеле међу собом емоције универзалне љубави - назначено је у опису филма.

Прије поменутог наставка, у филмовима сличне тематике обрађене су и љубавне приче у Паризу, Њујорку и Ри­о де Жанеиру.

Међу носиоцима главних улога филма који прати берлинске љубавне приче су Кира Најтли, Дијана Аргон, Хелен Мирен, Лук Вилсон и други.

Шпанска краљица Летиција одушевила је све присутне савршеним модним издањем на отварању сајма савремене умјетности у Мадриду. За неке неочекивано, краљица је одабрала црну кожну хаљину у којој је изгледала савршено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана