Tri noviteta na repertoaru “Sinepleksa Palas”: “Roketmen” uzbudljivo i nezaboravno putovanje

Milanka Mitrić
Tri noviteta na repertoaru “Sinepleksa Palas”: “Roketmen” uzbudljivo i nezaboravno putovanje

Banjaluka - Svako vrijeme je pravo vrijeme za uživanje u nekom dobrom filmu, a pogotovo kišoviti majski dani, koji će mnogima biti podsticaj da se ušuškaju u komfor bioskopske sale i pogledaju film.

Svima koji vole da posjećuju banjalučki “Sinepleks Palas” od sutra će biti dostupna tri nova filma.

Prvi na redu je film “Godzila: Kralj čudovišta”, čija radnja se odvija u vremenu od pet godina nakon što je čovječanstvo otkrilo odstojanje Godzile.

- Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije “Monarh”, dok se njeni članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i Godzilu, čudovište koja se sukobljava s Motrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kraljem Gidorom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik - navedeno je u najavi filma.

U ovom nastavku o slavnom filmskom čudovištu glume Vera Farmiga, Mili Bobi Braun, Čarls Dens i drugi. Ostvarenje je režirao Majkl Doerti.

Drugi film koji će od sutra biti na redovnom repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas” je i “Roketmen”, biografski mjuzikl o životu slavnog muzičara Eltona Džona. Nosi naziv po istoimenoj pjesmi Eltona Džona iz 1972. godine. Ova epska muzička fantazija nastajala je skoro dvije decenije, po tekstu Lija Hola, a u režiji Dekstera Flečera. Prikazuje necenzurisanu životnu priču o jednom od najznačajnijih svjetskih muzičara. U glavnim ulogama su Taron Egerton, Džejmi Bel, Ričard Mejden i Brajs Dalas-Hauard.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Kanu i dobio je pozitivne komentare kritičara, a posebno je hvaljena uloga mladog Egertona.

- “Roketmen” je nezaboravno i emotivno iskustvo, koje podiže biografske filmove na jedan novi nivo. To je jedno zavodljivo, uzbudljivo i srceparajuće putovanje, koje donosi sve što je obećano - kazao je Simon Tomson u svoj recenziji filma.

Još jedan film koji će banjalučka publika imati priliku da pogleda je “Nevine male laži”, nastavak istoimenog filma iz 2010. godine. Vodeći se prethodnim dijelom, ovaj nastavak prati dešavanja u životima društva koje se raspalo i koje se ponovo sastaje povodom godišnje zabave iznenađenja, koju su organizovali za jednog od svojih prijatelja. Ovo ostvarenje režirao je Gijom Kane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana