Tajne poruke u knjigama o Hariju Poteru

Priredila: Aleksandra Madžar
Tajne poruke u knjigama o Hariju Poteru

Los Anđeles - Knjige o Hariju Poteru imale su ogroman uticaj na živote velikog broja djece, ali i odraslih, a svi oni sada imaju priliku da generaciji narednih čitalaca poruče koliko im je taj čarobnjak zaista značio.

Naime, na fan stranici "MuggleNet" pokrenuta je akcija koja ohrabruje ljubitelje romana Džoane Rouling da u tajnim porukama, koje treba da stave u neku od knjiga o Hariju Poteru, objasne koliko im je značio ovaj čarobnjak.

Te poruke treba da stave u knjige koje su donirane ili koje se nalaze u bibliotekama kako bi ih što veći broj čitalaca vidio.

Svaka od njih, bilo da je citat iz knjige ili pouka koju je čitalac naučio, iskrena je i napisana od srca.

Društvenim mrežama se proširio veliki broj ovih poruka.

A kolika je popularnost Harija Potera, najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu, dokaz je i činjenica da će sljedeće godine debitovati na londonskoj pozorišnoj sceni u predstavi "The Cursed Child" (Ukleto dijete).

Džoana Rouling, koja se proslavila serijalom o Hariju Poteru, tvitovala je da je predstava rezultat saradnje između nje, pisca Džejka Torna i reditelja Džona Tifanija.

"Ne želim da kažem previše da ne bih nešto pokvarila", napisala je ona, ali je dodala da događaji u predstavi neće prethoditi dešavanjima u knjigama.

Roulingova je jedan od svjetskih autora čije su knjige najprodavanije. Njen serijal o Hariju Poteru prodat je u više od 450 miliona primjeraka širom svijeta, a filmska franšiza zasnovana na njenim pričama, koja se sastoji od osam dijelova, zaradila je više od sedam milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana