Сутра почиње Пети филмски фестивал у Требињу

Срна
Сутра почиње Пети филмски фестивал у Требињу

Требиње - У Требињу сутра почиње Пети фестивал медитеранског и европског филма на којем ће током седам фестивалских дана бити приказана 24 дугометражна и кратка филма из земаља бивше Југославије и евро-медитеранског региона.

Савјет фестивала одлучио је да ове године награде за изузетан допринос евро-медитеранском филму "Златни платан" буду додијељене глумцима Љиљани Благојевић и Игору Галу.


Селектор и умјетнички директор фестивала Пеђа Милојевић, рекао је да ће љубитељи филма имати прилику да поздраве и актере приказаних остварења, редитеље и глумце кинематографије региона, попут Колета Анђеловског, Данице Максимовић, Бранкице Себастијановић, Милана Васића, Милана Калинића, Немање Ћипранића, Домагоја Мркоњића и других.

Свечаном отварању Фестивала сутра увече на платоу испред требињског Културног центра претходиће отварање изложбе фотографија "Сјећање на Валтера", посвећене Бати Живојиновићу.

Филмски фестивал у Требињу почиње кратким филмом "Игра", а након додјеле "Златног платана" овогодињим лауреатима, биће приказан нови српски филм "Реквијем за госпођу Ј".

Фестивал медитеранског и европског филма оганизују "Танграм центар" из Београда и Културни центар Требиње, а одржава се под покровитељством Града Требиња и Министарства просвјете и културе Републике Српске, уз подршку Управе за дијаспору Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана