Stvaranje “Kostiju” zajedničkim snagama

Milanka Mitrić
Stvaranje “Kostiju” zajedničkim snagama

Banjaluka - Nakon nedavne premijere filma “Meso”, na brojnim filmskim festivalima, dobro poznati tim “Bosonoge produkcije” nastavlja da niže uspjehe.

Na 42. Festivalu filmskog scenarija, u Vrnjačkoj Banji potpisali su ugovor o koprodukciji drugog dijela trilogije, serije “Kosti”. Ugovor, koji podrazumijeva finansiranje projekta “Kosti” od strane RTS-a u iznosu od čak 95% od ukupnog budžeta potrebnog za rad na ovom projektu potpisali su direktorica “Bosonoge produkcije” Brana Janković i direktor RTS-a Dragan Bujošević.

 

- “Meso” je moj omiljeni projekat i to sam uvek govorio. Neću reći da je najbolji, ali je definitivno moj omiljeni. Odluku o podršci za snimanje drugog dela trilogije doneli smo na osnovu kvaliteta scenarija koji smo pročitali, ali i na osnovu rezultata koje je postiglo “Meso”, a koji su nadmašili očekivanja svih nas - rekao je Bujošević.

Tim “Bosonoge” produkcije predstavili su reditelj Saša Hajduković, scenarista Nikola Pejaković Kolja, scenarista i producent Brana Janković. 

- Da bismo snimili i realizovali “Meso” morali smo da podignemo kredit kako bismo sve finansirali. Od danas se mi nalazimo u jednoj izuzetno komfornoj situaciji koja nam omogućava da se potpuno posvetimo kreativnom radu i od serije “Kosti” napravimo još bolji i kvalitetniji projekat i to ćemo, zahvaljujući podršci RTS-a, sigurno i uraditi. Izuzetno sam zahvalna na ovoj nesebičnoj podršci i povjerenju koje su nam ukazali - istakla je Jankovićeva.

Početne pripreme za snimanje “Kostiju” počinju  u septembru, a početkom sljedeće godine počinje i snimanje. Zamisao je da odmah nakon toga serija ide u postprodukciju, da bi mogla premijerno da izađe u sezoni 2019/2020. 

- Velika je čast za jednog reditelja da bude u prilici da čuje ovakve pohvale na temu projekta kojem smo potpuno posvećeni. Ovo su lijepi dani za cijelu ekipu “Bosonoge produkcije” i za sve one koji su radili na “Mesu, a “Kosti” će biti još bolje, vidjećete - naglasio je  Hajduković.

Scenarista serije, Nikola Pejaković Kolja, izjavio je da se na festivalu u Vrnjačkoj Banji osjeća kao kod kuće, te  da se u  u takmičarskom dijelu, pored filma “Meso”, nalaze i drugi filmovi za koje je pisao scenario.

  • Zahvalan sam na podršci RTS-a i prepoznavanju značaja ove trilogije, ali sam prije svega zahvalan što imam mogućnost da radim sa ekipom “Bosonoge produkcije” koja na svim svojim projektima, radi, diše i stvara kao jedan čovjek - istakao je Kolja.

Film “Meso”

Film “Meso” prikazan je u takmičarskom dijelu programa 42. Festivala filmskog scenarija.  Publika će u takmičarskom programu imati priliku da vidi i 10 domaćih igranih dugometražnih filmova nastalih u proteklih godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana