Стварање “Костију” заједничким снагама

Миланка Митрић
Стварање “Костију” заједничким снагама

Бањалука - Након недавне премијере филма “Месо”, на бројним филмским фестивалима, добро познати тим “Босоноге продукције” наставља да ниже успјехе.

На 42. Фестивалу филмског сценарија, у Врњачкој Бањи потписали су уговор о копродукцији другог дијела трилогије, серије “Кости”. Уговор, који подразумијева финансирање пројекта “Кости” од стране РТС-а у износу од чак 95% од укупног буџета потребног за рад на овом пројекту потписали су директорица “Босоноге продукције” Брана Јанковић и директор РТС-а Драган Бујошевић.

 

- “Месо” је мој омиљени пројекат и то сам увек говорио. Нећу рећи да је најбољи, али је дефинитивно мој омиљени. Одлуку о подршци за снимање другог дела трилогије донели смо на основу квалитета сценарија који смо прочитали, али и на основу резултата које је постигло “Месо”, а који су надмашили очекивања свих нас - рекао је Бујошевић.

Тим “Босоноге” продукције представили су редитељ Саша Хајдуковић, сценариста Никола Пејаковић Коља, сценариста и продуцент Брана Јанковић. 

- Да бисмо снимили и реализовали “Месо” морали смо да подигнемо кредит како бисмо све финансирали. Од данас се ми налазимо у једној изузетно комфорној ситуацији која нам омогућава да се потпуно посветимо креативном раду и од серије “Кости” направимо још бољи и квалитетнији пројекат и то ћемо, захваљујући подршци РТС-а, сигурно и урадити. Изузетно сам захвална на овој несебичној подршци и повјерењу које су нам указали - истакла је Јанковићева.

Почетне припреме за снимање “Костију” почињу  у септембру, а почетком сљедеће године почиње и снимање. Замисао је да одмах након тога серија иде у постпродукцију, да би могла премијерно да изађе у сезони 2019/2020. 

- Велика је част за једног редитеља да буде у прилици да чује овакве похвале на тему пројекта којем смо потпуно посвећени. Ово су лијепи дани за цијелу екипу “Босоноге продукције” и за све оне који су радили на “Месу, а “Кости” ће бити још боље, видјећете - нагласио је  Хајдуковић.

Сценариста серије, Никола Пејаковић Коља, изјавио је да се на фестивалу у Врњачкој Бањи осјећа као код куће, те  да се у  у такмичарском дијелу, поред филма “Месо”, налазе и други филмови за које је писао сценарио.

  • Захвалан сам на подршци РТС-а и препознавању значаја ове трилогије, али сам прије свега захвалан што имам могућност да радим са екипом “Босоноге продукције” која на свим својим пројектима, ради, дише и ствара као један човјек - истакао је Коља.

Филм “Месо”

Филм “Месо” приказан је у такмичарском дијелу програма 42. Фестивала филмског сценарија.  Публика ће у такмичарском програму имати прилику да види и 10 домаћих играних дугометражних филмова насталих у протеклих годину дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана