Stižu novi junaci Igre prestola

Aleksandra Glišić
Stižu novi junaci Igre prestola

San Dijego - Slavni pisac Džordž R. R. Martin otkrio je imena novih glumačkih zvijezda koje će igrati u predstojećoj, petoj sezoni serije "Igra prestola", zasnovanoj na njegovom književnom serijalu "Pjesma leda i vatre".

Martin je nove detalje saopštio na "Komik Kon" konvenciji u San Dijegu, a zajedno sa njim gosti specijalne panel diskusije bili su glumci "Igre prestola" i producenti serije Dejvid Beniof i D. B. Vajs. 

O petoj kao i o iskustvima sa snimanja ranijih sezona oni su govorili pred više hiljada posjetilaca, od kojih su mnogi proveli noć čekajući ispred vrata dvorane u nadi da će zauzeti mjesta u prvom redovima.

Aleksander Sidig i Tobi Sebastijan  igraće Dorana i Tristana Martela, ulogu Mirsele Barateon dobila je Nel Tajger Fri, Deobija Oparej je Areo Hotah, dok  Enco Klijenti  ima zadatak da tumači Jezana. 

Džesika Henvik, Rosabel Laurenti Selers i Kiša Kastl-Hjuz su Nimerija, Tijena odnosno Obara Peščana, a Džonatan Prajs tumačiće Vrhovnog vrapca. 

- Ovu sezonu ćemo da snimamo u Hrvatskoj i Španiji. Ranije smo snimali na Malti i u Maroku. Ovoga puta smo izgubili jednu lokaciju, jer njen vlasnik nije želio da se tu snima "pornografska serija" -  kazao je D. B. Vajs.

Na čuveno pitanje da li se brinu oko toga hoće li njihov junak biti ubijen u sljedećoj sezoni, Mejsi Vilijams je otkrila svoju taktiku. 

- Neki od nas znaju šta se dešava sa njihovim junacima u knjizi, ali Dejvid i Den su poznati po tome da vole da ubijaju junake, pa sam vremenom naučila kako da se ulizujem njima, a i Džordžu - kazala je ona kroz smijeh. 

S obzirom na to da je autor ove serije koja ima armiju obožavalaca širom svijeta, Martin je upitan da li se nekada poistovećuje sa božanstvima, na primjer bogom smrti, imajući na umu način na koji ubija svoje junake. 

- Moja reputacija i to ubijanje su preuveličani. Dejvi i Den su mnogo krvoločniji od mene, tako da mogu da zauzmem recimo tek drugo mjesto na toj tzv. ljestvici ubica. Religija je važan dio svijeta i o njoj treba da govorimo, ali ne bih davao prednost nekom božanstvu. Ne bih izabrao nijednog boga posebno -  odvratio je on. 

Knjiga ili serija?

Jednog od šest hiljada ljubitelja Martinovih djela, koji je bio na raspravi u San Dijegu, zanimalo je šta pisac može da poruči onim fanovima koji namjeravaju da prestanu sa gledanjem serije kako se bude približavala novim knjigama. 

- Ohrabrujem sve da nastave da gledaju seriju. Takođe ohrabrujem i ljude da čitaju knjige - izjavio je pisac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana