Стижу Хали Бери и Отмица

Приредила: Александра Глишић
Стижу Хали Бери и Отмица

Бањалука - Нови филм славне холивудске глумице и добитнице престижне награде "Оскар" Хали Бери стиже 3. августа у домаће биоскопе. Ријеч је о остварењу "Отмица" редитеља Луиса Пријета, у којем Беријева тумачи лик мајке којој отимају сина у забавном парку.

Подаци показују да у САД сваких 40 секунди нестане једно дијете. Ова филмска прича говори о томе како се такве ствари могу догодити свакоме, а славна глумица појављује се у улози жене која сама и уплашена не жели да препусти судбину и живот свога сина отмичарима.

У кључном тренутку главна јунакиња филма одлучи да узврати. У напетој трци против времена, ништа не може да је спријечи у невјероватној потјери спасавања живота свога сина.

Промотивни видео-снимак приказује мајку и њеног сина Френкија како уживају у идиличној дану у забавном парку, прије него што дјечак нестаје. У потрази за њим, жена коју тумачи Беријева види да њеног сина увлаче у зелени аутомобил и креће потјера очајне мајке спремне на све како би вратила назад своје дијете.

Јурњава аутомобилима, пуцњава, ножеви и лопате кулминирају у реченици глумице: "Узели сте погрешног клинца!"

- То је мој Арнолд Шварценегер моменат - јака сам са лопатом - рекла је Беријева о овој улози за "USA Today ".

Оскаровка је открила да није морала много да се мучи како би јој ова улога изазвала емоцију, с обзиром на то да је и сама мајка двоје дјеце - кћерке Нале и сина Макеа.

А да није само брижна мама, већ и она "опака", показује чињеница да су акционе сцене у аутомобилима мјешавина њене вожње и компјутерског управљања на даљину.

- Ту постоји много њене вожње, али ону баш луду вожњу оставили смо професионалцима - рекао је продуцент филма Лоренсо ди Бонавентура.

Хонорари

Хали Бери је једна од најбоље плаћених глумица у Холивуду. Зарадила је 14 милиона долара за филм "Готика", те исту своту за филм "Жена мачка". У јулу 2007. достигла је врх пописа богатих четрдесетогодишњих познатих жена магазина "In Touch ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана